Fira Halloween med bedårande DIY-dekorationer: 10 idéer för återvinning av glasburkar

av Hilda Maria Morgan

10 Oktober 2022

Fira Halloween med bedårande DIY-dekorationer: 10 idéer för återvinning av glasburkar
Advertisement

Om du till Halloween gillar att fylla ditt hem med tema-dekorationer som är originella och roliga, kan du skapa massor av dem genom DIY och använda vanliga föremål som fantasifullt kan återvinnas. En kategori av artiklar som alltid är mycket användbar för detta är glasburkarna med konserver eller sylt, vilka är värdefulla allierade i gör-det-själv-världen.

Med de där burkarna kan du faktiskt unna dig själv att skapa användbara föremål, som pennhållare, bestickhållare och liknande, som dock alla kan målas och dekoreras med symboler som blinkar - till och med bokstavligt - mot de skrämmande figurerna som hör till Halloween. Och även lyktor och även kompositioner under glas att beundra. Kolla in idéerna nedan.

Tutorial via thesavvyage.com

Tutorial via thesavvyage.com

Lite svart färg och massor av självhäftande ögon i olika storlekar: med minimala kostnader, lite tid och mycket nöje har du skapat en mycket fin monstruös burk, redo att användas så som du föredrar.

Advertisement

Kan det saknas mumier på Halloween? Såklart inte! Och du kan skapa några genom att vira gasväv runt burkar och sedan använda ett ljus i mitten, som när du använder dem som ljushållare.

Kompositioner under glas: de upp och ned vända burkarna blir glasklockor för att återskapa förtrollade och lite läskiga scener.

Spöken, pumpor och alla symboler som är kopplade till denna högtid, eventuellt tolkade på ett roligt sätt!

Om du är skicklig på att måla kan du låta fantasin flöda genom att skapa svarta silhuetter på en färgad bakgrund, kanske till och med skuggad! Du kan skapa stiliserade scener som får liv när du sätter in ljusslingor eller stearinljus i burkarna!

Advertisement

Halloween består också av en igenkännbar färgpalett, och om du inte vill rita monstruösa former kan du också använda orange, svart och lila för att måla dina burkar med enkla mönster.

Även om det måste sägas är det alltid roligt att lyckas med teckningen av häxor, monster och olika karaktärer.

Advertisement

Även stiliserade fågelskrämmor kan återskapas på återvunna glasburkar.

Och om det inte är burkar, kan även glasvaser av olika storlekar, men med en slät form, rymma många typer av "läskiga" dekorationer, och till och med fylla dem med färgglatt godis!

Är du redo att fira Halloween i kreativitetens namn?

Advertisement