Är vitt din favoritfärg för hemmet? Dessa 15 idéer hjälper dig att inreda på ett perfekt sätt

av Hilda Maria Morgan

03 Oktober 2023

Är vitt din favoritfärg för hemmet? Dessa 15 idéer hjälper dig att inreda på ett perfekt sätt
Advertisement

Att möblera sitt hem är väldigt roligt, speciellt om vi köper ett nytt och ska fixa det från början. Det svåra är att kunna skapa rätt kombinationer av möbler, prydnadssaker och inredningstillbehör, allt utifrån och beroende på vald stil. Färger är i denna mening inte att underskatta men det är inte säkert att alla passar bra ihop. Ändå finns det en nyans som, mer än någon annan, passar bra i våra hems miljöer och passar bra tillsammans med allt. Vilken färg pratar vi om? Vitt såklart!

Sättet på vilket den kombineras med andra färger, dess neutralitet och dess förmåga att reflektera ljus på ett unikt sätt gör den till den perfekta eller i alla fall tillrådliga färgen för att ge en känsla av elegans till ditt hem. Dessa idéer är bevis på detta. Inspireras nedan!

Advertisement

1. Ljus och torkade blommor

Om du tycker om att ha några doftljus och detaljer i shabby-stilen hemma så är den här idén för dig. Nyansen av vitt kontrasterar mot lågans färg och ger den elegans du letade efter för din avkoppling.

Advertisement

2. Hemmakontor: hur man pryder det?

Om du jobbar hemifrån och behöver en studiehörna, men du inte vill att det ska vara trist och inte stämma in med resten av miljön kan du överväga några hyllor, gärna vita, för att ge ljus och liv åt en plats som ibland kan kännas alldeles för allvarlig.

3. En gnutta vitt i badrummet? Javisst!

Det räcker att måla hyllorna i ett skåp där vi placerar vardagsföremål för att lägga till den där chica detaljen som behövdes.

4. Fotoälskare... titta vilken idé!

Om fotografi är din passion, om du gillar landskap, men också detaljer och porträtt, då kan den här lösningen vara något för dig. En vägg helt tillägnad foton kommer att göra ditt rum speciellt. Vill du att den ska bli ännu mer fascinerande? Välj svart och vitt. Det blir ett inredningstillbehör som många kommer att avundas dig.

5. Var lägger jag nycklarna?

En väggmonterad nyckelhållare är vad du behöver. Oavsett vilken färg som råder i ditt hem så spelar det ingen roll, välj en vitt så är du klar. Vilken fröjd!

Advertisement

6. Vad sägs om en total white?

Om du tycker om ljus, vithet och älskar avkopplande miljöer är denna idé vad du behöver. Lampor, i synnerhet, som är helt vita, ger en speciell känsla till rummet där de finns.

7. En gnutta blommor...

Gillar du växter och blommor och kan inte vara utan dem i ditt hem? Hur skulle man kunna motsäga denna preferens. Blommor är vackra och pryder vårt hem mycket, men om vi vill ge ännu mer elegans vid första anblicken kan det hjälpa mycket att välja vita kronblad. Skapar det inte en underbar effekt?

Advertisement

8. Sovrummet: hur man dekorerar det på ett originellt sätt?

Här är lösningen! Om du inte vill inreda ditt sovrum på ett "klassiskt" sätt, överväg en lösning som den på bilden. Vita och tomma ramar är idealiska för att ge en känsla av rymd och, om vi vill, för att ge fantasin fritt spelrum. Vad skulle du vilja ha i dem och hur föreställer du dig dem?

9. Det behövs en hylla... välj en vit.

9. Det behövs en hylla... välj en vit.

Rank/Amazon

Hyllor är mycket användbara i hemmet och anpassar sig till alla miljöer. Att välja en asymmetrisk och vit och kanske applicera den på en färgad vägg, kommer att skapa en unik kontrast och främja originaliteten i dina utrymmen.

Advertisement

10. Vitt fungerar i badrummet...

Även bara valet av vita handdukar som syns i flätade korgar kan hjälpa oss att med stor stil inreda det rum som vi kanske spenderar mindre tid i, men som inte får vara mindre välkomnande av denna anledning.

11. Vita detaljer på en färgad bakgrund och effekten garanteras.

Om du gillar färger och inte har för avsikt att ge upp dem i din inredning, men samtidigt vill ha vita detaljer, varför inte fokusera på helt vita kuddar? Eller så kan vi välja några möbler för att komplettera inredningen av vårt vardagsrum, ett soffbord som är strikt vitt för att ge kontrast och ljusstyrka skulle till exempel kunna vara det perfekta valet.

Advertisement

12. Ge aldrig, aldrig upp en eldstad!

Om du, som många, tänker att en öppen spis i ditt hem skulle fullborda känslan av ett bo att ta sin tillflykt till, men du inte har möjlighet att skapa en riktig, sikta på en kopia. Helt realistisk, men återskapad tack vare den skickliga användningen av lampor kommer den att tillfredsställa din önskan. Om strukturen och detaljerna runt dem är vita och kontrasterar mot insidan av den öppna elden och med färgen på träet och lågan, blir allt ännu vackrare.

13. Behöver du en behållare? Välj en som är vit.

Om du behöver en behållare för att förvara olika föremål, tidningar, böcker eller material som är användbara för din hobby, välj i sådana fall en korg, gärna i shabby-stil och gärna vit.

Advertisement

14. Även ett helt neutralt kök har sina skäl...

Vitt ser passar bra i alla rum, som vi redan har sagt, och även köket kan berikas med denna färg. Att inreda köket helt i vitt ger dig möjligheten att spela på färgkontraster med hjälp av maten du gillar mest.

15. Vitt i de mest "praktiska" områdena

Om du har ett utrymme hemma där du placerar din skrivare, dokument och andra "kontors"-föremål behöver du inte nödvändigtvis ge upp elegansen. Även i det här fallet kan du välja en vit skrivare och mappar i samma nyans som, i kombination med andra små ornament, kommer att ge en känsla av originalitet till ett funktionellt utrymme.

Så, vad tänker du om vitt som en färg att inkludera i din inredning?

Advertisement