Bordsdekorationer med blommor: 12 intressanta gör-det-själv-projekt för att stilfullt dekorera ditt bord

av Hilda Maria Morgan

28 September 2023

Bordsdekorationer med blommor: 12 intressanta gör-det-själv-projekt för att stilfullt dekorera ditt bord
Advertisement

Det finns många tillfällen då man samlas runt matbordet: planerade eller improviserade möten med vänner, familjefester eller viktiga evenemang är alla trevliga stunder som vi kan göra ännu finare med rätt dekoration för vårt rum. Och för denna uppgift hamnar valet ofta på blommor för att dekorera våra miljöer.

Bordsdekorationer är de bästa dekorationerna för att framhäva händelsen, genom att dessutom framhäva dess stil. Till informella tillfällen med vänner eller släkt men också vid formella tillfällen gör bordsdekorationen så att du kan lägga till en gnutta personlighet till miljön samtidigt som den kan anpassas till evenemanget som kommer att äga rum. Välj ljusa och livliga färger för stunder av glädje och nöje, medan du för mer formella tillfällen kan göra ditt bord elegant med neutrala färger, rena linjer och metalliska ytor; slutligen, för de viktiga ögonblicken i ditt liv, lita på låtsasblommor och levande växter för att kunna bevara minnet av dem under lång tid.

Oavsett tillställning, föreslår vi nedan 12 intressanta gör-det-själv-projekt för att stilfullt dekorera ditt bord med blommor.

Advertisement

1. Rustik bordsdekoration

För ett bord i rustik stil, skapa en enkel bordsdekoration med en trälåda och glasburkar som vaser. Välj blommorfärgstarka nyanser för en stund av glädje vänner emellan eller blommor i milda nyanser toner för mer formella stunder.

Advertisement

2. Små bordsdekorationer

För en mer originell dekoration, sprid ut små fyrkantiga och blommiga bordsdekorationer över ditt bord. Det fungerar också bra för små soff- eller sidobord.

3. Bordsdekoration med levande växter

En original stenbehållare med suckulenter i och ljus för att skapa en bordsdekoration som kommer att hålla länge.

4. Tematisk bordsdekoration

Välj ett tema för ditt evenemang och skapa några härliga tematiska bordsdekorationer för att skapa den rätta atmosfären.

5. Vintage bordsdekoration

Skapa en varm och välkomnande atmosfär med en behållare i vintage-stil för dina krukväxter.

Advertisement

6. Munter och gemytlig bordsdekoration

För en härlig dag med vänner, lek med färgpaletten som finns hos säsongens blommor.

7. Vårig bordsdekoration

Fira vårens ankomst med en triumf av färg: en enkel trälåda, några återvunna glasvaser och massor av färgglada blommor kommer att vara perfekta för detta ändamål.

Advertisement

8. Somrig bordsdekoration

Fortfarande på ämnet säsongsvariationer, ta med sommaren in till ditt bord med en låg träbricka och vita småstenar, dekorera dem med citroner och kvistar av aromatiska örter. Ditt bord kommer att ge en doftande sommarbris till din sammankomst.

9. Eleganta bordsdekorationer

För mer formella tillfällen kommer en viktig bordsdekoration i material som porslin eller metall och en elegant sammansättning av blommor i neutrala toner att hjälpa dig att skapa rätt atmosfär på ett enkelt och omedelbart sätt.

Advertisement

10. Enkelhet först och främst

Letar du efter något enkelt till ditt matbord? Jute och neutrala blommor kommer lyckas dekorera det på ett ögonblick på ett enkelt sätt.

11. Sammansättning under glas

Tänk om bordsdekorationen var under glas? Elegant och raffinerad och säkerligen långvarig.

Advertisement

12. Flera bordsdekorationer i en

En trästruktur som rymmer flera flaskor eller provrörsliknande behållare eller små krukor med suckulenter kommer att skapa en originell bordsdekoration som kommer att sticka ut från allt annat.

Har du redan bestämt hur du ska dekorera ditt bord?

Advertisement