Skräddarsy dina IKEA-stolar med dessa 12 underbara projekt att inspireras från

av Hilda Maria Morgan

21 September 2023

Skräddarsy dina IKEA-stolar med dessa 12 underbara projekt att inspireras från
Advertisement

Ekonomiska och moderna, IKEA-möbler används numera flitigt i våra hem, inte bara för sina låga priser som är tillgängliga för alla, utan också och framför allt för sin enorma anpassningsförmåga till alla miljöer, dess mångsidighet och den otroliga lätthet med vilken de kan anpassas med en några enkla drag.

Ibland räcker det med endast färg och kuddar för att ge dina IKEA-möbler en gnutta originalitet och personlighet, som snabbt och enkelt kan förvandlas för att anpassa sig till olika stilar och nya användningsområden. Om du också vill ge ditt hem en ton av färgglad glädje, kanske du letar efter några kreativa idéer för inspiration.

Nedan visar vi 12 underbara projekt som du kan hämta inspiration från för att skräddarsy dina IKEA-stolar.

1. Enkel förvandling av IKEA-stolen Ivar

zevyjoy.com

Allt du behöver är några mjuka kuddar och tyg i samma färg som ryggstöden så förvandlar du dina IKEA-stolar Ivar på ett ögonblick.

Advertisement

2. Omgjord kontorsstol

Skruvsta-modellen kan verka som en anonym kontorsstol, men allt du behöver är ett nytt överdrag för att ge den din egen personliga touch.

3. Resenärsstolen

Om du älskar att resa i världen får du inte missa möjligheten att skapa en fantastisk geografisk stol. IKEA:s modell Nordmyra är perfekt för detta ändamål; allt du behöver göra är att klistra en geografisk karta på sitsen och ryggstödet och så är det klart!

4. Omgjord klädd stol

Lite snöre, ett rep eller kanske några färgade trådar av garn gör att du kan göra din stol som är lika dan som alla andra mycket mer originell.

5. Marmorerad stol

dreamalittlebigger.com

Är inte en marmorerad stol extremt vacker och elegant? Det är riktigt enkelt att göra en med en IKEA-stol, lite marmorerat papper och lite lim.

Advertisement

6. Färgglad kreativitet

Om färg och glädje är vad du önskar, måla dina stolar med regnbågens färger, men bara delvis. De kommer att bli otroligt originella och kreativa.

7. Skräddarsydd stol på bara några få steg

Ett lager färgglad färg och en mjuk mönstrad kudde kommer att göra din stol personlig på ett ögonblick.

Advertisement

8. Patchwork

Vad sägs om att täcka din stol med tidningsurklipp? Alternera dem med ett lager färg, det blir otroligt originellt och kreativt!

9. Personlig kontorsstol

Letar du efter en kontorsstol men vet inte vilken du ska välja? Skapa en själv: med 4 hjul, ett lager färg och en bekväm sittdyna blir det superenkelt att förvandla en anonym IKEA-stol till den perfekta kontorsstolen.

Advertisement

10. Anpassad hopfällbar stol

Tänk om du försökte ge lite livlighet och färg åt hopfällbara stolar, den mest anonyma sorten av stolar på marknaden? Lek med färgerna på de enskilda lamellerna, de blir underbara.

11. Mönstrade klistermärken

WordsandflowersAU/Etsy

Blommiga klistermärken är ett bra sätt att liva upp din vardagliga kontorsstol. Till och med att jobba blir roligare.

Advertisement

12. Personlig IKEA barnstol

Dina barn blir gladare av sina stolar och kommer med ett lager färg och en färgglad kudde att ha mycket roligt när de sitter och leker.

Vilka stolar kommer du att göra om först?

Advertisement