Virkade babyfiltar: låt dig inspireras av dessa söta mönster som du kan spara

av Titti Carlberg

13 Februari 2022

Virkade babyfiltar: låt dig inspireras av dessa söta mönster som du kan spara
Advertisement

Ett av föremålen som alltid har gjorts med virkning är filtar, framförallt de till som används till bebisar: små projekt som anpassar sig perfekt till egenskaperna hos denna uråldriga teknik. Jämfört med stickning ger virkning faktiskt liv åt skapelser som tenderar att vara tjockare, med en enorm variation av de typer av maskor som kan använda sig av.

Följande visar vi några förslag på några färgglada, traditionella och mer moderna babyfiltar, alla att tillverka för hand!

Advertisement
Ravelry – Sweet As Honey Baby Blanket and Hat Set with Bee Applique

Ravelry – Sweet As Honey Baby Blanket and Hat Set with Bee Applique

Till barnens accessoarer, precis som för kläderna eller inredningen av deras sovrum, är det alltid trevligt att välja snygga och roliga dekorativa motiv. Till exempel är allt som har med bin, sanna vårdare av vårt ekosystem, bedårande att göra. För att inte tala om att hexagoner är en geometrisk form som är väldigt populär i designvärlden, och därför är en filt som påminner om designen av en väldigt söt bikupa. Du kan även göra en söt mössa i samma färg!

Advertisement
Tutorial via maisieandruth.com

Tutorial via maisieandruth.com

De virkade filtarna med rutor tappar aldrig charmen, som kan dekoreras med många förtjusande figurer som, ansiktet på en björn. Arbeta en ruta i taget, då blir slutförandet av hela projektet lättare att göra. 

Tutorial via repeatcrafterme.com

Tutorial via repeatcrafterme.com

Detta lapptäcke är gjord med afghansk virkning, som fungerar med en teknik halvvägs mellan traditionell virkning och stickning. Projektet är enkelt: många rutor av samma storlek, arbetade med samma söm och sedan sammanfogade. Vissa av dem kommer dock också att ha ett lager i mitten, det vill säga tusenskönan som virkas med afghantekniken! Du kan själv bestämma den lämpligaste kombinationen av färger.

När du bara använder en typ av söm, för att skapa en stor enkel form som en fyrkant eller en rektangel, kan du skämma bort dig själv mer med valet av garn, som även kan ha en gradientfärg eller melange med mer eller mindre höga kontraster. Alltså kan ett enda verk ta sig an tusen olika och personliga aspekter.

Inom virkning finns det många maskor att lära sig, och vissa väljs just för att de är mer lämpande för att virka filtar: de är tjockare och kanske perforerade stygn, som inte skulle se bra ut på små föremål eller kläder, men gör filtarna väldigt vackra.

Advertisement

Så när du letar efter inspiration ta också hänsyn till detta, och var alltid uppmärksam på vilken typ av garn som används: det finns stygn som bara gör intryck med en tjockare ull eller en tunn bomull, andra som förlorar all sin skönhet om de inte virkas med tunt garn. När du väl förstår måtten kan du välja bland de många nyanser som finns för varje nystan!

Advertisement