IKEA-knep: förvandla krukor till ett snyggt nattduksbord

av Hilda Maria Morgan

28 Februari 2023

IKEA-knep: förvandla krukor till ett snyggt nattduksbord
Advertisement

Det är sant att det finns otaliga butiker, även online, där vi kan hitta ett oändligt utbud av färdiga möbler och tillbehör, men handgjorda element har alltid sin egen charm. Oavsett om det är dess egenskapen att vara unik, eller tillfredsställelsen av att se resultatet av ens egna ansträngningar, eller färdigheterna av de med erfarenhet inom området, svarar en handgjord möbel bättre än något annat till ens smak. Det är dock inte sagt att man för det måste vara en fantastisk hantverkare, extraordinär snickare eller smed. Tack vare knepen som kallas Ikea Hacks, knep som hjälper dig att kombinera olika produkter från möbeljätten, kan du skapa originella möbler, som kan anpassas efter dina egna önskemål.

Du kan till exempel hitta det sidobord eller nattduksbord som du vill ha genom att skapa det från två krukor, enligt exemplet som visas av kontot @our_home_style_ på Instagram.

via @our_home_style_ /Instagram

Advertisement
@our_home_style_ /Instagram

@our_home_style_ /Instagram

I videon som lagts upp av kontot i fråga kan vi hur lätt det är att förvandla två olika krukor till ett sidobord med moderna och mjuka linjer, som blir essentiellt och fängslande.

Faktum är att du endast behöver köpa tre IKEA-produkter: krukorna PERSILLADE och CITRUSKRYDDA och snurrbrickan SNUDDA. Sedan behövs silikon och svart färg (både spray och, för att göra finare, en burk färg och en liten roller).

1.       Placera PERSILLADE-krukan på en arbetsyta och vänd den upp och ner så att botten är vänd uppåt.

2.       Applicera limmet runt kanten och även i mitten.

3.       Ta den andra krukan, CITRUSKRYDDA, och genom att hålla den upprätt placera den på den första krukan. De ska matchas exakt, så att de två bottnarna limmas ihop precist. Du behöver ge dem lite tryck. Man ser det inte i videon men det vore förmodligen bäst att lägga i något tungt föremål i den tomma krukan som är överst, tills limmet har torkat helt.

4.       Träbrickan är den idealiska storleken för att stänga öppningen på den andra vasen, men innan du gör det, om du vill, så är det dags att måla.

I videon ser du hur kvinnan gör det med extrem noggrannhet.

5.       När du har fått den färg du vill ha, och färgen är perfekt homogen, kan du stänga med träbrickan som kommer att fungera som lock och bordsyta.

Nu är det dags att fylla sidobordet med det du vill, och att ovanpå det placera allt du behöver, vilket beror på var du ska använda möbeln. Se de olika stegen i detalj i videon nedan, där du också hittar en idé för att pynta det hela med den perfekta IKEA-vasen.

Advertisement
Advertisement