Möblera hallen med lastpallar: 12 enkla modeller för alla smaker

av Hilda Maria Morgan

19 Februari 2023

Möblera hallen med lastpallar: 12 enkla modeller för alla smaker
Advertisement

Att renovera en bostad kan vara en lång, tröttsam och mycket dyr upplevelse, varför vi ofta ger upp eller skjuter upp renoveringen under lång tid. Gillar du gör-det-själv vet du dock att det finns ett enkelt och billigt alternativ för att inreda hela ditt hem: lastpallen. Gjord av ett extremt mångsidigt material och mycket enkla att arbeta med kan lastpallar kan hjälpa dig att ge ett nytt utseende till ett rum eller till en hel lägenhet.

Så varför inte börja från hallen? Denna del av huset är den som välkomnar oss när vi kommer tillbaka från jobb, resor eller fritidsutflykter, men den välkomnar också våra gäster. Det kan därför vara en god idé att påbörja en renovering därifrån och lastpallar lämpar sig mycket väl för detta ändamål. Här kommer 12 fantastiska idéer för att inspirera dig.

Advertisement

1. Elementkåpa

En enkel lastpall i upprätt läge och ommålad i valfri färg kan bli ett användbart hallbord eller ett praktiskt elementskydd.

 

Advertisement

2. Rustik klädhängare

Skapa en dedikerad hörna till momentet när du kommer in och går ut ur huset med denna rustika klädhängare. Ett skoställ av lastpallar staplade och skurna i tre delar hjälper till att hålla dina golv fria.

3. Enkelt skoställ

Det är väldigt enkelt att göra ett skoställ genom att hänga en eller två lastpallar på väggen med stödytan lutad mot väggen. För stora familjer eller skoälskare.

4. Utrustad vägg

Om du har lite utrymme är det bara att fästa plankorna från lastpallen på väggen och utrusta dem med krokar eller horisontella plankor för att använda som små hyllor. Måla plankorna i din favoritfärg för att få en utrustad vägg som matchar resten av din hall.

5. Enkelt sidobord

En lastpall som hakas fast på väggen med avlastningssidan mot väggen blir ett perfekt sidobord. Lägg till plankor horisontellt under baserna för att även få små hyllor och dekorera med pynt och fotografier. Det kommer direkt kännas hemtrevligt.

Advertisement

6. Elegant hörna

För en mer elegant inredning, använd två lastpallar sammanfogade och anordnade vertikalt för att använda som skoställ, placera ovanför dem halva lastpallar utrustade med krokar för att hänga upp jackor, ryggsäckar och kappor. Målad i en mörk färg och utrustad med en mörk och glänsande träbordsskiva kommer det att inge en mycket snygg effekt.

7. Romantisk klädhängare

Vitmålad och utrustad med romantiska krokar i kontrasterande färg, denna lastpall är perfekt för att välkomna gäster med vänlighet. Du kan placera den på ett litet bord gjord av lastpallsplankor, även de målade vita.

Advertisement

8. Hallbord

Skapa enkelt ett hallbord genom att helt enkelt foga ihop två lastpallar. Du kan lägga till en bordsskiva i glas eller harts eller i trä. Lägg till korgar som kan användas som lådor för ett mer ordningsamt utseende.

9. Lantlig klädhängare

Hallen till ditt hem kommer omedelbart att se ut som den på en gammal bondgård med denna underbara lantliga klädhängare.

Advertisement

10. Snabbt skoställ

Ta en lastpall och dela den i 3 lika delar. Stapla dem, fäst dem på väggen och skostället är klart. Om du vill att den ska vara lite mer raffinerad kan du måla om den som du vill.

11. Sidobord med hjul

Är inte detta sidobordhjul underbart? Praktiskt att flytta för rengöring eller vid behov, och det är även utrustat med två praktiska lådor. Och när du vill ta bort den från hallen kan du återvinna den i sovrummet.

Advertisement

12. Väggskoställ

Såga en lastpall i 3 delar och häng dem på väggen på olika höjder. De kommer att vara perfekta för att hysa dina skor.

Advertisement