Inreda med hönshusnät: 12 idéer för rustika dekorationer och möbler

Hilda Maria Morgan

01 Februari 2023

Inreda med hönshusnät: 12 idéer för rustika dekorationer och möbler
Advertisement

Ibland räcker det verkligen med rätt utgångspunkt för att förvandla även det ödmjukaste materialet till något som kan berika inredningen i vårt hem på ett originellt sätt. Detta är fallet med hönsnät: ett ganska smalmaskigt trådnät med en typisk sexkantig form, som används i jordbrukssammanhang ganska avlägset från idén om inredning och inredning. Men även det kan bli det element som utmärker handgjorda accessoarer eller möbler just för att inreda med en avgjort rustik men ändå behaglig smak.

Lyktor, förvaringskorgar, hyllor och mer: ta en titt på hur många olika saker du kan göra med hönsnät.

Advertisement

blog.consumercrafts.com

Vem har sagt att det bara ska hängas kransar på dörren? Till och med en kon skulle vara en underbar idé... Och du kan också göra det genom att göra en kotte med hönsnät, sedan fylld med lera eller mossa, och massor av blommor!

ehow.com

På balkongen eller i trädgården är det fint att pryda stora krukor och rabatter med lite handgjorda dekorationer och med ett sådant här nät skulle man kunna göra en stor trollslända.

Advertisement

hometalk.com

Behöver du frukt- och grönsakskorgar i köket? Du kan skapa dem med hönsnät, redo att hängas där de behövs.

confessionsofaserialdiyer.com

Nätet som sträcks inuti en tavelram blir stödet för en anslagstavla där du kan sätta upp bilder, kort och allt annat du vill.

i.pinimg.com

Och du kan också lägga till nätet till en kontrasterande bakgrund, fortfarande inom en ram. Det kommer att vara grunden för att lägga till blommor för en shabby chic väggdekoration.

Advertisement

saving4six.com

Om du behöver väggmonterade förvaringskorgar, kanske för tidningar, kokböcker med mera, är denna billiga resurs perfekt för en rustik känsla.

frugalaintcheap.blogspot.com

En vedkorg gjord av träplankor och hönsnät: originell och robust.

Advertisement

chickadeehomestead.com

Det finns de som har kommit på att dekorera en lampskärm av en taklampa med nät: det som var en enkel cylinder av tyg fick en helt annan karaktär.

thenshemade.com

Idén ovan, med anslagstavlan för foton och kort, fungerar också i mindre skala med en mindre ram för att skapa en DIY-smyckeshållare.

Advertisement

ana-rosa.tumblr.com

Och om du kan klä in lampor med detta nät, varför inte också ljuslyktor i glas?

ehow.com

För att arrangera kottar (men även andra föremål) i en cirkel och göra en krans kan du använda nätet för att skapa strukturen att fylla.

thepaintedhinge.com

Ett platsbesparande set med fack som består av en serie korgar att placera på väggen, eller till och med bakom en dörr: även dessa kan tillverkas med nät.

Har du någonsin övervägt dessa kreativa användningsområden för hönsnät?

Advertisement