IKEA Hack: Är du inte nöjd med ditt skoställ? Gör ett nytt med DIY

av Titti Carlberg

19 Januari 2023

IKEA Hack: Är du inte nöjd med ditt skoställ? Gör ett nytt med DIY
Advertisement

Har du många skor och vet inte var du ska förvara dem? Har du rest långt och brett för att hitta ett skoställ som passar din smak, men utan resultat? Eller du kanske inte vet var du ska ställa ett? Lösningen på ditt problem är nära: skapa ett eget skräddarsytt skoställ! Den idealiska platsen för denna möbel är entrén, så att du kan förvara dina skor nära ytterdörren och inte behöva gå med smutsiga skor på golven. Genom att ägna lite uppmärksamhet åt även den mest anonyma och obetydliga skohyllan kan den bli en unik och mycket originell möbel. Det kan låta som ett svårt uppdrag, men med några lätta knep och mycket god vilja kan du skapa ett ad hoc-skoställ med utgångspunkt från en enkel IKEA-möbel.

Låt oss tillsammans ta reda på hur man gör ett DIY-skoställ på ett ekonomiskt sätt.

via @shaynaalnwick/TikTok

@shaynaalnwick/TikTok

@shaynaalnwick/TikTok

TikToker @shaynaalnwick visar oss tillvägagångssättet i en av hennes videor hur hon skapade ett perfekt skoställ för sin entré. Hon köpte 3 enkla BISSA skoskåp på IKEA. Du behöver följande material:

  • 3 stycken BISSA skoskåp från IKEA
  • MDF-panel till strukturen
  • Träpanel för stödhyllan
  • valfri akrylfärg
  • handtag
  • trälim
  • sandpapper
  • skruvar
  • vax
  • spegel

Du kan välja om du vill skära ut panelerna på strukturen och stödhyllan själv eller köpa dem färdiga, på samma sätt kan du fritt välja vilken färg och handtag som passar din möbel och om spegeln är nödvändig eller om du vill ersätta den med bilder eller hyllor.

Advertisement
@shaynaalnwick/TikTok

@shaynaalnwick/TikTok

Det första du ska göra för att bygga det perfekta skostället är att montera ihop de tre BISSA skoskåpen och fixera dem med varandra så att de bildar en enda struktur. Montera ställningen genom att montera de färdigskurna panelerna eller genom att själv skära och fästa den på skoskåpet, därefter ska du montera den övre stödytan.

Huvudstrukturen på din skohylla är klar, nu är det dags att gå vidare till finishen, börja med att slipa de grova träytorna med sandpapper.

@shaynaalnwick/TikTok

@shaynaalnwick/TikTok

Måla skohyllan i den färg du föredrar och montera fast handtagen på varje del. När allt är torrt är det bara att fylla facken med dina skor och sätta spegeln på väggen ovanför skohyllan.

@shaynaalnwick/TikTok

@shaynaalnwick/TikTok

Som du kan se är resultatet överraskande: de tre BISSA skoskåpen är nu oigenkännliga och ditt skoställ har en unik och originell sti! Se hela videon för handledningen av denna fantastiska förvandling och skynda dig sedan iväg för att köpa skoskåp.

Släpp loss din kreativitet, det finns inga gränser för vad du kan skapa!

Advertisement