11 fantasifulla förslag för att förvandla vilket föremål som helst till en fascinerande väggklocka

av Hilda Maria Morgan

12 Januari 2023

11 fantasifulla förslag för att förvandla vilket föremål som helst till en fascinerande väggklocka
Advertisement

Det är svårt att föreställa sig vår existens utan ett vanligt tillbehör som klockan. Vi har alltid någon enhet med oss ​​som kan tala om för oss vad klockan är, och på så vis lyckas vi utläsa tiden för våra liv och organisera varje ögonblick. Det finns dock inte bara de som vi alltid bär med oss: ibland är det verkligen viktigt att kunna lita på klockan som hänger på väggen i rummet vi är i, den vi omedvetet vänder blicken mot varje stund vi behöver kontrollera vad klocka är.

Således är hon ett oumbärligt element i allas hem och en möjlighet att inreda efter behag, och om du gillar tanken på att introducera oväntade och kreativa element till ditt hem kan en väggklocka med originell design inte saknas. Den goda nyheten är att du inte nödvändigtvis behöver söka igenom tusentals kataloger från butiker och nätbutiker, utan du kan återvinna vilket föremål som helst – eller nästan – till den unika och personliga klocka som just du vill ha.

I grund och botten är det bara att hitta eller skapa ett platt föremål som du kan fästa mekanismen med visarna på. Detta förklarar den stora framgången med återvinningsprojekt som förvandlar vinylskivor till väggklockor!

Advertisement

Det finns till och med sådana där man har skurit ut siluetter av olika slag direkt ur vinylskivan, vanligtvis med laser.

Ett mer ovanligt projekt, å andra sidan, är det där bakgrunden av klockan är gjord med ett kollage av kartongutskärningar, eller snarare, ryggarna från vinylfodralen! Men det kan också fungera med ryggarna på vintagetidningar eller gamla böcker som inte är för tjocka.

Mer papper: en klocka gjord med massor av rullar placerade sida vid sida, för en fantastiskt färgstark effekt.

Tänk om visarna istället för siffror pekade på dominobrickor?

Advertisement

Om man tänker från det perspektivet fungerar faktiskt vilken serie av små föremål som helst utmärkt, även kuberna för konstruktioner av LEGO.

Och hur vore det med idén om "klockor i en klocka", där varje nummer ersätts just med en gammal... klocka? Det finns de som är precisa in i detaljerna, och placerar visarna inuti varje liten urtavla exakt så att de anger respektive tid.

Advertisement

Trä och hästsko: en kombination som inte kunde vara mer rustik.

När grunge smak möter en lite mer nördig: ett kretskort är basen för visarna.

Advertisement

Genom att dra fördel av rätt form kan vilken träbit som helst (även, bokstavligen, flisor) bli en originell klocka om man bara kombinerar den med epoxiharts.

En supernördig idé par excellence: en gammal CD med datortangenter istället för timmarna.

Har du kommit på några föremål som du skulle kunna återvinna för att skapa en kreativ väggklocka som dessa?

Advertisement