Saker du inte visste att du ville ha: 9 uppfinningar du kanske inte är utan

av Hilda Maria Morgan

23 November 2022

Saker du inte visste att du ville ha: 9 uppfinningar du kanske inte är utan
Advertisement

Det händer att man råkar stöta på föremål och uppfinningar som man aldrig tidigare sett, ibland bisarra men ändå geniala sådana som vi ser en otrolig potential för. Saker som om du provar på dem kan vända upp och ner på ditt liv, till den grad att du sedan inte längre kan klara dig utan dem.

Ibland är det här enkla, till och med banala föremål, som vi kanske aldrig har tänkt på och istället tillskriver vi en otrolig nytta eller en speciell skönhet. Andra gånger står vi istället inför verkligt geniala och anmärkningsvärda uppfinningar. I båda fallen kan det få oss att fundera över hur mycket livet skulle kunna förenklas tack vare listigheten hos de som designat vissa saker.

Vi har samlat några exempel nedan som kan hjälpa dig att bättre förstå vad vi pratar om.

pyrazeofficial/Reddit

pyrazeofficial/Reddit

Objektet på bilden är den perfekta syntesen av en gaffel och ätpinnar. Alla som ser denna undrar kanske spontant hur ingen någonsin hade tänkt på det innan, med tanke på den kända svårigheten för vissa att använda ätpinnar och andras preferenser att äta som orientaliska personer gör. Det är ett föremål lika enkelt som det är genialiskt.

Advertisement
Biddr/Reddit

Biddr/Reddit

En jordglob byggd med LEGO är ett väldigt coolt föremål som många, särskilt lego-entusiaster, skulle önska sig av att bara se det fotot av den.

BearLifts93/Reddit

BearLifts93/Reddit

Och vad sägs om diplom och examina i miniatyr? En riktig vändpunkt för den som aldrig vet hur man förvarar dessa viktiga dokument, eller hur man ska hänga upp dem eller ta dem med sig. Att ha en miniversion är ett riktigt trevligt knep.

vegakiri/Reddit

vegakiri/Reddit

I vissa länder finns det tydligen på förpackningen av köttet en sorts liten termometer som inte markerar en temperatur, men de dagar efter vilka det inte längre kan konsumeras.

Chap82/Reddit

Chap82/Reddit

Även en tabell som indikerar intensiteten av UV-strålar på en viss plats och i ett exakt ögonblick, är en uppfinning som säkert kan förändra ditt liv till det bättre.

Advertisement
SubjectC/Reddit

SubjectC/Reddit

Denna bärsele med ett litet LED-ljus inuti, för att leta efter det som är litet och inte syns bra, är en otrolig vändning. Vi föreställer oss att önskan att ha denna gäller vem som helst.

frenchhorn_empire/Reddit

frenchhorn_empire/Reddit

Och så finns ett nöd-set för eventuella problem i hissen. Mat, vatten och en bärbar toalett står till fullständigt förfogande för de som skulle fastna i hissen.

Advertisement
Mei-Zing/Reddit

Mei-Zing/Reddit

Den här toaletten med två koncentriska ringar, den ena inuti den andra, är en uppfinning designad för de små som säkert kommer att bli entusiastiska över att byta ut pottsitsen mot toaletten precis som de vuxna.

xAUSxReap3r/Reddit

xAUSxReap3r/Reddit

Och så finns ett sömnad-set med trådar som redan är instuckna i nålarna som utan tvekan är den perfekta lösningen för ålderssynthet och för dem med lite tålamod.

Vilken av dessa tycker du är genialisk och skulle du vilja prova direkt?

Advertisement