10 utmärkta skäl att inte slänga glassförpackningar genom att förvandla dem med kreativ återvinning

av Hilda Maria Morgan

21 September 2022

10 utmärkta skäl att inte slänga glassförpackningar genom att förvandla dem med kreativ återvinning
Advertisement

Det finns tillfällen då en god glass är precis vad du behöver, och det handlar inte bara om stekande sommartemperaturerna. Vem av oss har inte njutit av en söt paus vid slutet av en måltid, även mitt under vintern, med lite glass? För att inte tala om de tillfällen då bara en förpackning glass kan ge den nödvändiga komforten du vill ha när du tillbringar en avkopplande kväll i soffan, genom att njuta av din favoritfilm eller TV-serie.

Vanligtvis funderar vi inte en extra gång då vi slänger glassförpackningarna när vi väl har ätit dem, men ibland skulle vi istället kunna behålla dem, eftersom de lämpar sig för att bli bekväma och vackra universalbehållare. Kolla in de kreativa återvinningsidéerna nedan.

Advertisement

Förpackningar av plast, särskilt om de är stora och djupa, blir idealiska behållare. Ibland är plasten färgad, och då räcker det att bara belägga utsidan med papper, lämna kanterna på den ursprungliga färgen, för att få ett oigenkännligt föremål.

Advertisement

Uppenbarligen lämpar de sig också för att dekoreras med decoupagetekniken. Och det råder ingen brist på idéer för att utrusta dem med bekväma handtag, för att göra om dem till mycket fina inredningskorgar.

En annan modell som kan efterliknas är den av traditionella picknickkorgar, med ett handtag i mitten, stor och robust.

Men också handtag gjorda av pärlor, och tyg och spetsöverdrag: samma projekt skapas med olika utseenden beroende på material och smak.

Och varför inte dra nytta av deras lock också? Det kan förses med en bekväm knopp och kan användas nästan överallt som förvaringsfack i huset.

Advertisement

En populär idé är att göra sybehörslådor av dem.

Kanske även med fickor på utsidan eller många bekväma fack inuti.

Advertisement

Och det finns också några idéer för glassförpackningar av kartong, när de inte är alltför förstörda av oömma händer, om de inte frusits och tinats upp många gånger dem: om de är väl rengjorda kan de användas som glas till kex och olika delikatesser.

Inte bara tyg och papper: tänk på hur många sätt du kan fodra glassförpackningarna på med hjälp av skumgummi.

Advertisement

Och om du är skicklig på att sy så blir de större glasshinkarna användbara men också superdekorativa föremål!

Har du någonsin tänkt på att du kan återvinna glassförpackningar?

Advertisement