Bygg fantastiska vindspel med gamla återvunna föremål

av Hilda Maria Morgan

24 Juli 2022

Bygg fantastiska vindspel med gamla återvunna föremål
Advertisement

De kallas vindspel. De är dekorativa föremål som låter mjukt när de förflyttas av vinden. De är vanligtvis väldigt färgglada och sprider glädje och positiva vibrationer till de miljöer där de är placerade. För vissa kulturer representerar de till och med lycka.

Förmodligen har de flesta haft en, åtminstone en gång, i sitt hem. Och de kan till och med byggas genom att kreativt återvinna olika typer av föremål och material. Vi vill visa dig hur enkelt det är, genom några idéer och några användbara tips.

Advertisement
Tutorial via hometalk.com

Tutorial via hometalk.com

Denna vindklocka, till exempel, kan göras med bara en liten vintage lampskärm, några billiga pärlhalsband och gamla silverskedar med hål i änden av handtaget.

För att göra den, ta först och främst bort tyget från lampskärmen för att få fram metallskelettet som kommer att ge formen till ditt vindspel. Dela sedan upp halsbanden i antalet pärltrådar du behöver för att dekorera lampskärmen. Du kommer att sätta fast dem från toppen till botten. Och sedan sätter du fast lika många vid basen så att de hänger så att du kan fästa skedarna.

När du demonterar och fixerar, ta hjälp av avbitartång, tång, metalltråd och små återförslutningsbara ringar. Innan du fäster skedarna på trådarna, tänk på att för ett behagligare och tydligare ljud kan du överväga att platta till krökningen. Välj de färger du gillar bäst och när arbetet är klart kommer resultatet att bli fantastiskt. För mer information och handledning klicka här.

Här är några fler exempel på kreativa DIY-vindspel.

Advertisement

Genom att, återigen, använda pärlor och skivor av återvunnen och smält plast kan du skapa detta underverk.

Medan man med bara skedar eller bestick av annat slag, gamla såklart, skulle kunna göra ett helt vindspel som detta.

Och sedan finns den stora klassikern med kapsyler av återvunnen metall som alltid blir otroligt effektfull.

Kort sagt, det finns många idéer och sätt att omsätta dessa i praktiken. Nu är det upp till dig att skapa dina speciella vindspel.

Advertisement