Ta bort alla spår av smuts från duschväggen med vinäger, det är ekonomiskt och supereffektivt

av Hilda Maria Morgan

22 Juli 2022

Ta bort alla spår av smuts från duschväggen med vinäger, det är ekonomiskt och supereffektivt
Advertisement

Smuts och kalk påfrestar duschen, som därför kräver regelbunden rengöring. Även om det finns många färdiga rengöringsmedel, har du en dubbel fördel, både ekonomisk och miljömässig, om du använder naturliga ingredienser. Vit vinäger, i synnerhet, är värdefullt för att rengöra varje komponent i duschen, från väggarna till duschmunstycket, från blandaren till duschgolvet.

Också användbar för att rengöra och ta bort smuts från kaklet som tenderar att svartna med tiden. Blanda det bara med varmt vatten och det är det. För att inte tala om att det är en värdefull allierad i avlägsnandet av irriterande kalkavlagringar. Den enda skillnaden jämfört med kommersiella produkter är i handlingstiden, vinägern kräver faktiskt ytterligare några minuter, men effektiviteten är garanterad.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Första steget: duschväggarna. För att rengöra dem behöver du bara en tvättsvamp, 1 glas vinäger och varmt vatten. Svampen, som inte får vara slipande, doppas i blandningen och gnids över glas- eller plastväggarna, men om du föredrar det kan du spraya blandningen genom att hälla ner den i en sprayflaska. När detta är gjort, glöm inte att skölja.

Det är dags att gå vidare till strålsamlaren, som ofta är täckt av kalk. Vinäger är också användbar i det här fallet: häll den bara i en sprayflaska tillsammans med varmt vatten, spraya lösningen direkt på strålsamlaren. Vänta minst tio minuter och ta bort lösningen med en slipande svamp. Skölj slutligen.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Så vi kommer till duschhuvudet, som också är föremål för ansamling av kalk. För att rengöra det ordentligt måste du ta isär det och doppa det i en hink fylld med vatten och minst 2 glas vit vinäger. Låt det dra i minst en timme.

Även duschgolvet får inte lämnas utanför. Du kan hälla vinägern direkt på det och torka av med en vanlig svamp, skölj av så fort du är klar.

Slutligen, glöm inte att rengöra kakelplattorna, även de samlar på sig smuts med tiden och måste saneras noggrant. Men var försiktig för om de är gjorda av marmor eller natursten kan vinägern skada dem och du måste då ta till en annan metod. Om inte, kan du använda vinäger, rengör dem med en svamp. Du bara måste prova på detta.

Advertisement