Om du vill fylla huset med färgglada blommor som aldrig vissnar, skapa vackra av papper

av Titti Carlberg

30 Juni 2022

Om du vill fylla huset med färgglada blommor som aldrig vissnar, skapa vackra av papper
Advertisement

Det är inte alltid som falska blommor åtnjuter stor popularitet: ibland är de gjorda på ett väldigt grovt sätt, och om vi vill att de ska vara rimliga kan de vara för dyra. Ett utmärkt alternativ är att göra dem med papper: oavsett om de är gjorda på ett stiliserat sätt eller formade på ett sådant sätt att du tror att de är riktiga, så har de alltid sin charm. De är vackra eftersom de uttrycker kreativitet, och att ta några timmar då och då för att skapa dem är en avkopplande aktivitet.

De kan användas som fasta dekorationer i hemmet som de som står i vaser eller hängandes på väggen, men de är också en utmärkt resurs för att dekorera i samband med en speciell händelse. Det finns sätt att göra praktiskt taget vilken blomma som helst. Nedan följer några idéer.

Advertisement

Ett sött arbete för barn: liljor gjorda efter deras handavtryck.

Advertisement

Magnolia blommor: de är mer ovanliga och riktigt vackra. Några grenar av dessa blommor är vackra för att dekorera hemmet både vid speciella tillfällen (kanske i närheten av matbordet) och i vardagen.

Rosa nejlikor: de taggiga och talrika kronbladen på dessa blommor är återgivna med silkespapper, men med kaffefilter fungerar också bra, lämpligt färgade.

Pioner: de är bland de mest spektakulära blommorna i naturen, och de vet hur de ska framhäva sin skönhet även i en falsk version av enkelt papper.

Om du har några trasiga böcker som är avsedda för soptippen - något som många ångrar - är det bättre att ge dem en annan mer kreativ och njutbar användning, som att göra hortensior av dem!

Advertisement

Dessa super populära tulpaner har geometriska former och extremt ljusa färger: tänk vilken glädje de skulle ge till vilket rum som helst, arrangerade i en vas.

Blommor som är fulla av kronblad är lätta att skapa med kaffefilter.

Advertisement

Och de med styvare form kan du skapa av kartong eller hårt papper, de kan bli väldigt vackra.

Det finns alltid någon som älskar rosor och att lära sig att skapa dem med papper kan vara riktigt roligt.

Advertisement

Lite tålamod för dessa underbara blåregnsblommor: samla material, sätt på musik och kör!

Om du får smak på det kanske det slutar med att du skapar blommor av jättestort papper för att dekorera väggarna i ditt hem.

Är du reda att frigöra din kreativitet?

Advertisement