Återuppfinn gamla möbler som du inte vet vad du ska göra med genom att förvandla dem till något helt annat

av Hilda Maria Morgan

11 Maj 2022

Återuppfinn gamla möbler som du inte vet vad du ska göra med genom att förvandla dem till något helt annat
Advertisement

Tidens gång sätter spår i allt, så även för möbler som har sett bättre dagar och som blir gamla och kanske lite förstörda, eller så blir de helt enkelt de enda möblerna som verkligen inte längre matchar resten av möblemanget.

Förutom att ge ett nytt lager färg och förnya utseendet genom att lägga till några detaljer, vad kan man göra när pjäsen ersätts med en modernare eller tas bort eftersom hela arrangemanget av möblerna i det rummet ändras? Bord, stolar, byråer med mera kan få nytt liv om de förvandlas till något annat, för att sedan återinsättas i inredningen som ett nytt element. Låt dig inspireras av idéerna nedan.

Advertisement

Har du massor av gamla och kanske lite sjaskiga bord? Om de inte längre klarar av påfrestningarna från vardagsbruk kanske de kan bli originella hyllor för att utrusta en vägg. Såga dem bara på mitten och fixera dem mot väggen: även om de har lite olika mönster kan du skapa enhetlighet genom att måla alla i samma färg.

Advertisement

Från ett enda bord som fortfarande är i gott skick kan du skapa två tunna sidobord för korridorer och vardagsrum.

Även stolarna kan återvinnas på flera sätt: både ryggstöden och sätena blir faktiskt bekväma hyllor och vägghängd förvaring. De kan användas i badrummet, köket, sovrummet för att hänga handdukar, placera växter eller olika redskap och burkar...

... Och det är alltid förvånande att se dem dyka upp från väggen.

Om det som däremot blivit kvar från något annat projekt är sidan av en fåtölj eller bänk, så kan du montera dess siluett på väggen och utrusta den med krokar för att använda den som klädhängare.

Advertisement

Med hjälp av linjerna i en uppsättning identiska stolar kan du också stapla dem och sätta ihop dem för att skapa en mycket originell bokhylla.

En annan kategori av mycket användbara föremål att återvinna: gamla lådor. När du slänger en sjaskig möbel, eller förvandlar den genom att beröva den dessa komponenter, gör dig inte av med dem. De kan bli föremålshållare eller minivägghyllor.

Advertisement

De lägre och bredare, placerade vertikalt, är som ramar! Om du målar den inre botten med en griffeltavelfärg får du... En griffeltavla!

En låda som satts på benen på ett bord, och kanske överbyggd av en stödyta, blir ett utmärkt soffbord eller rustikt nattduksbord.

Advertisement

De mindre, med eller utan fötter, kan bli brickor för att dekorera bord eller till och med att fylla med växtkrukor.

Även en gammal väggklocka kan återanvändas och bli bordsskivan till ett unikt soffbord.

Har du någonsin återvunnit gamla möbler på liknande sätt?

Advertisement