Skapa vackra spegelramar med dina egna händer med hjälp av naturliga element

av Hilda Maria Morgan

21 Maj 2022

Skapa vackra spegelramar med dina egna händer med hjälp av naturliga element
Advertisement

När vi sätter in en spegel i ett rum kan det bero på att det är ett oumbärligt tillbehör, till exempel i badrummet eller i en garderob, eller för att vi vill förstärka ljusstyrkan i rummet, tack vare ljusreflektionen på den.

Därmed blir de ett sätt att lägga till naturliga ljuspunkter i rummen, och då är det tveklöst att de alltid har en egen charm just på grund av att de fördubblar bilderna. Så varför inte göra dem ännu mer kapabla att väcka uppmärksamhet med några handgjorda dekorationer till deras ramar? Här är några idéer för att skapa ramar med naturliga element.

Tutorial via remodelaholic.com

Tutorial via remodelaholic.com

En kvartsinsats på en mycket enkel ram: i verkligheten är dekorationen av denna spegel inte gjord med det berömda vita mineralet, utan med låtsasglaskristaller av de som används för att fylla vaser i kompositioner som används hemma. En riktigt kreativ idé för att få en modern och originell effekt.

Advertisement
Tutorial via diyeverywhere.com

Tutorial via diyeverywhere.com

Flodstenar är också ett perfekt material för att dekorera en mycket enkel träram. Istället för att lämna träplankorna anonyma, varför inte täcka dem med en slags naturlig mosaik? Du kan använda insamlad småsten eller enklare köpa dem i mängd online.

Tutorial via instructables.com

Tutorial via instructables.com

För denna ram har istället enkel plywood använts, skuren i önskad form, och sedan gips av Paris (stucco lustro, kalciumsulfat) i vilken all blå småsten har infogats, som de som används i akvarier. Uppenbarligen räcker det att bara byta färg på småstenen för att få ett helt annat resultat för att matcha heminredningen.

OakcraftDesigns/Etsy

OakcraftDesigns/Etsy

Även ett trä som är mycket tidspräglat, som dessa tunna massiva ek-skivor, kan ge liv åt en enkel stomme, med en rustik smak men också lämplig för moderna miljöer. Kort sagt, återvunnet trä kan ge mycket tillfredsställelse!

Etsy

Etsy

Ett annat material som lämpar sig perfekt för denna typ av projekt är strandat trä. Var dock uppmärksam på insamlingen som i vissa områden endast är tillåten vissa tider på året och när det finns ett uttryckligt tillstånd från vederbörande kommun.

Advertisement
vintagehappimillAT/Etsy

vintagehappimillAT/Etsy

Strandat trä kan också bli en dekoration att lägga till i relief till vilken ram som helst: eftersom varje gren är en riktig skulptur av naturen, kommer det alltid att vara ett unikt och icke upprepbart stycke.

DriftwoodTurkey/Etsy

DriftwoodTurkey/Etsy

Även de tunnaste kvistarna av tvinnat trä kan ge liv åt otroliga skapelser: se vilken vacker effekt de arrangerar i ett radiellt mönster runt en liten rund spegel. De förvandlar den från vilken accessoar som helst till en fantastisk väggdekoration.

Advertisement
ThalassophileVibes/Etsy

ThalassophileVibes/Etsy

Även snäckor är alltid ett naturligt inslag av stor fascination till projekt som dessa: de kan enkelt köpas online eller från auktoriserade återförsäljare, och sedan finns det många falska sådana som dock är svårt att tro att de inte kommer från havet . Att blanda olika typer tillsammans skapar helt unika ramar.

CreolePearl/Etsy

CreolePearl/Etsy

Har du någonsin tänkt på att även hälfterna av "skalet" på ostron skulle kunna bli ett dekorativt element för en gör-det-själv-ram? De fungerar också på fotoramar, inte bara vissa speglar. Och du kan lägga till några pärlor, till och med falska, och kanske till och med färgade.

Advertisement
BarnOwlVintageFrance/Etsy

BarnOwlVintageFrance/Etsy

Man kan verkligen använda skal och snäckor av alla former, och sedan utnyttja de olika formerna för att skapa mer eller mindre vanliga dekorativa motiv.

Har du någonsin dekorerat en spegelram på liknande sätt för hand?

Advertisement