Tomma hörn i rummen? Gör dem till protagonister och förse dem med kreativa och användbara saker!

av Hilda Maria Morgan

16 April 2022

Tomma hörn i rummen? Gör dem till protagonister och förse dem med kreativa och användbara saker!
Advertisement

När du inreder ett rum oroar du dig knappast för hur du ska använda hörnen. Vanligtvis är det utrymmen som är fyllda med större möbler mot väggarna eller lämnas fria utan att tänka för mycket på det. Ändå kan de bli en intressant plats som blir värd för de områden som det inte finns någon plats för någon annanstans.

En personlig vrå där man kan fördjupa sig i en bok eller koppla av, en scen för växter som därmed också visas med stil, ett utrymme där du kan hitta plats för böcker och extra föremål med hyllor modellerade med elegans. Ta en titt på idéerna nedan för att dekorera hörnen i ett rum.

Advertisement

Om vi ​​inte har några andra behov eller idéer, och det tomma och anonyma hörnet ligger nära ett fönster, kommer det att vara det perfekta utrymmet att fylla med krukor med växter, kanske placerade på speciella stöd och möbler som bidrar till den smakfulla dekorationen.

Advertisement

Och om du alltid har velat lägga till en stege till inredningen av rummet, kan den alltid hitta sin plats även i ett litet hörn. Mycket bättre än ett friluftsförråd för lådor och väskor!

Hörnhyllor: om resten av väggen är ledig är de alltid användbara. Material och mönster kan i hög grad påverka rummets estetik.

Faktum är att du kan använda vanliga hyllor, med exponerade eller upphängda konsoler, eller mer moderna modulhyllor.

Om hörnet är mellan två dörrar är det bättre att inte fylla det för mycket. Men inte heller lämna det tomt: det kan inrymma ett skåp eller bord att placera lampor och växter på, sedan befäst av vägghyllor.

Advertisement

I vardagsrummet kan det vara bekvämt att använda utrymmet i hörnet till en skräddarsydd skänk, för att ge mer rörelsefrihet runt bordet.

En stol, lampor och lyktor: även utan att spendera en förmögenhet kan du skapa ett hörn där du kan koppla av.

Advertisement

Och en liten sits som precis får plats i utrymmet mellan hörnhyllorna som når marken kan till och med räcka.

Och om det finns möjlighet kan du dekorera avkopplingshörnet med fåtöljer och växter, för att göra det till en personlig nisch.

Advertisement

Eller ännu bättre, tillhandahåll madrasser eller möbler av alla dess slag för att fylla hörnet med en mycket bekväm soffa.

Och om det är ett sovrum, särskilt barnens sovrum, kan hörnet vara det perfekta utrymmet för skrivbordet utan att belamra för mycket.

Hur skulle du vilja möblera hörnen i rummen?

Advertisement