En triangelformad kudde för att koppla av var som helst: du kan skapa den för hand med gör-det-själv-projekt

av Titti Carlberg

27 Februari 2022

En triangelformad kudde för att koppla av var som helst: du kan skapa den för hand med gör-det-själv-projekt
Advertisement

Hur ofta händer det att du, för att hitta en bekväm position i soffan eller sängen, måste organisera med kuddar, att lägga till en eller leta efter den med bäst form för att få det mest bekväma stödet? Typen av fyllning och framförallt kuddarnas form, kan egentligen vara av många olika slag, men man kan inte ha hemmet översvämmat med kuddar av alla former och storlekar. 

Då kan du prova att använda en triangulär kudde som kan utnyttjas på många olika sätt. Du kan sy dem för hand eller köpa dem online: läs vidare för att se om denna mångsidiga kudde är något för dig.

Advertisement
DIY Triangle Backrest Pillow by Sewing Times

DIY Triangle Backrest Pillow by Sewing Times

Denna har sidosektionen i form av en rätvinklig triangel: baksidan är rak och framsidan är lutande. Perfekt för att luta sig mot ryggstödet, en vägg eller sänggaveln och tillräckligt hög för att ge stöd åt ryggen. En cylinderformad nackkudde kan läggas till och tas bort efter behov, den är dessutom utrustad med en ficka till mobiltelefonen. Bekväm att ha både i sovrummet och vardagsrummet.

Advertisement
Triangular Spa Pillow by Salty Mom

Triangular Spa Pillow by Salty Mom

En annan modell som har lika sidor, eller nästan och gjord med många sammanfogade cylindrar. Även denna är mångsidig och kan användas i alla situationer och rum.

Även en enklare och mindre, utan extra tillbehör och fickor, den är användbar så gott som överallt, speciellt för att göra soffan tillräckligt bekväm för en tupplur! Det är säkert ett enkelt projekt att göra för hand, och det skulle kanske vara bekvämt att ha mer än en för hemmets alla rum.

Beroende på behoven kommer den här typen av kudde att låta dig sitta nästan var som helst (och kudden i sig kan fungera som sittplats även för den som gillar att sitta på golvet), men också som ett stöd för böcker och surfplattor när du sitter i soffan eller sängen.

Det finns även modeller att kopiera (eller köpa) som gör sänggaveln bekväm och samtidigt dekorerar rummet. Välj bara det tyg, färg och mönster som passar bäst i din inredning.

Skulle du vilja ha en sån här kudde?

Advertisement