12 fantastiska kreativa idéer för att återvinna kaffekapslar

av Titti Carlberg

03 Mars 2022

12 fantastiska kreativa idéer för att återvinna kaffekapslar
Advertisement

Att tillaga kaffe med kapslar är en vana för många människor runt om i världen: det är en metod som sparar tid och låter dig även ändra blandningen och smaken varje gång du vill dricka en kopp, eftersom det är en fråga om doser, enstaka portioner som inte tvingar dig att köpa större förpackningar av varje sort. 

De som använder dem slänger säkert många kapslar, men istället för att slänga dem i soppåsen kan du överväga att återvinna dem som material för kreativa arbeten: de är ofta färgade med vackra nyanser, och du behöver bara jobba lite för att skapa många olika föremål, som de du ser nedan.

Advertisement

Limma två av dem ovanpå varandra, och dekorera den nedre delen med småblommor eller något annat reliefmotiv (kanske med modellera): det blir söta ljusstakar.

Advertisement

Var och en kan bli kronbladen av en hängande dekoration, att användas till ett gör-det-själv-halsband!

Eller så kan du vika dem tills de blir till trianglar och dekorera dem med ett smycke att hänga runt halsen eller något annat objekt.

Även platta till dem tills de blir tunna är väldigt fint som ett alternativt halsband.

Att skapa blommor av kaffekapslar blir användbart för att dekorera det mesta. Du kan till exempel använda järn- eller någon annan metalltråd för att dekorera ett tjockt ljus.

Advertisement

Genom att lära dig att forma det formbara materialet i dessa kapslar - kan du ge dem många olika former beroende på om du rullar dem, skär dem, viker dem, plattar till dem med mera: genom att kombinera de olika formerna tillsammans föds komplexa och otroliga dekorationer.

Och med var och en av dessa dekorationer kan du pryda andra föremål, som fotoramar, eller till och med en spegel.

Advertisement

Om du klarar att forma större blommor kan du använda dem som en utställningsskulptur, eller till och med sätta dem på pinnar för att skapa en växt som aldrig vissnar.

Varje kapsel blir ett klockslag på denna kreativa klocka som är skapad på en gammal vinylskiva.

Advertisement

En annan idé för lampor: gör små hål i kapseln och sätt in en liten glödlampa, som de du använder till Jul.

Det finns tusen förslag till att skapa figurer av alla slag, kanske till och med genom att följa ett tema.

Advertisement

Med kapslarna skapar du den klädda kroppen, och för huvudet använder du en träpärla. Det är bara att släppa loss fantasin!

Har du aldrig skapat något av kaffekapslar?

Advertisement