Ett drömskafferi: gör iordning genom att följa dessa lysande idéer!

av Titti Carlberg

25 Februari 2022

Ett drömskafferi: gör iordning genom att följa dessa lysande idéer!
Advertisement

Ett skafferi i ordning gör din tid vid matlagningen mycket trevligare och bekvämare: skafferiet tjänar till att förvara varje ingrediens och redskap så att köket inte blir alltför belamrat av hyllor. Så det är viktigt att det är organiserat på ett sätt som gör att du kan ta det du behöver utan att behöva flytta runt andra föremål och utan risk att något ramlar. Och det kan dessutom vara vackert att se när det är ordning.

Här följer några idéer som kan hjälpa dig att sätta upp dina drömmars skafferi.

Advertisement

Om du använder burkar och förpackningar för de olika ingredienserna och tar ur dem ur livsmedelsförpackningarna för att få ett mer städat och snyggt utseende, föredra då de genomskinliga så att du ser innehållet direkt och ännu bättre de i glas som är lätta att rengöra.

Advertisement

Det är också mycket användbart att skriva innehållet på varje behållare och ännu bättre är det att använda tuschpenna till etiketterna, som du kan skapa på datorn och skriva ut på självhäftande papper eller använda lite vinyllim.

Inuti möblerna, eller till och med i mellanrummen mellan dem, kan du sätta hyllor eller utdragbara lådor, kanske till och med specialtillverkade. Det är det bästa sättet att dra nytta av allt tillgängligt utrymme och göra det bekvämare så att det inte blir för trångt i skafferiet.

Inuti ett inbyggt skafferi eller ett fack kan du använda hästskoformade hyllor, som har en reducerad yta men gör det mycket lättare att nå alla föremål.

De skräddarsydda hyllorna är perfekta för väggskåp: det perfekta utrymmet skapas för varje föremål som ska förvaras.

Advertisement

För att göra skafferiet dekorativt kan du måla dörren med svart taveleffektfärg, eller till och med bara hyllan som används som skafferi.

Om du inte vill att föremålen i ditt skafferi ska vara synliga från utsidan, kan du använda en film som gör glaset ogenomskinligt.

Advertisement

Har du ingen nisch eller möbel att använda? Om du har ledigt utrymme på väggen kan du sätta upp ett miniskafferi av några hyllor. Även i matsalen!

När du ställer i ordning dina behållare i skafferiet, gruppera dem efter typ och kanske till och med välj olika former av behållare, så blir det ännu lättare att hitta allt snabbt.

Advertisement

För att inte lämna ens en tum av oanvänt utrymme, överväg alla extra hyllor som du kan placera på dörrarna.

Och kom ihåg att roterande hyllor och brickor gör det lättare att söka efter föremål inuti möbeln.

Hur skulle du ordna ditt drömskafferi?

Advertisement