Vet du inte vad du ska göra med gamla tidningar? Skapa superkreativa objekt med gör-det-själv

av Titti Carlberg

18 Februari 2022

Vet du inte vad du ska göra med gamla tidningar? Skapa superkreativa objekt med gör-det-själv
Advertisement

I en värld av gör-det-själv-hantverk finns det många projekt som kan göras med papper, och många som kan göras av att återvinna det papper som vi vanligtvis slänger, istället för att använda nya pappersark, råder det aldrig, även om vi nu befinner oss i den digitala tidsåldern, brist på tidningar, eller kataloger, reklamblad, flygblad och andra liknande föremål som är gjorda av papper.

Var och en av dessa har olika egenskaper när det gäller dimensionerna, färger men också vikten på pappret och eventuell beläggning: så även de arbeten som du skapar kommer att blandas i olika material. Och med dessa typer av papper kan du skapa inredningsföremål eller nyttiga föremål till ditt hem, som de du ser nedan.

Advertisement

Skapa pinnar genom att rulla arken och limma ihop dem: du kommer att få personliga korgar i olika storlekar.

Advertisement

Alla tidningar rullade till cylindrar, som bär upp glashyllan. De hålls saman av en robust rem och vilar på en träbas: detta är en mycket originell idé för ett soffbord!

Tutorial via instructables.com

Tutorial via instructables.com

Om du däremot rullar bladen för att skapa pinnar och sedan plattar ut dem för att få tjocka flikar, kan du sedan arbeta ihop alla dessa remsor för att forma till exempel skålar där du lägger alla småsaker du har i fickorna.

notonthehighstreet.com

notonthehighstreet.com

De blir väldigt vackra om du sedan målar dem efter eget önskemål och avslutar med en genomskinlig skyddsprodukt, med en blank eller en satinfinish.

Remsorna kan rullas för att bilda skivor eller cirklar för att limmas ihop och bli till korgar eller många andra föremål.

Advertisement

Med de runda pinnarna som du har gjort av remsor från tidningspapper kan du också göra behållare med flera hyllor med en form som ett kakfat med våningar.

När du har lärt dig att göra pinnar eller rullar, kan de kombineras för att göra vad som helst. Som korgar och förvaringslådor som kan placeras lite varstans i din bostad.

Advertisement

De kan till exempel bli användbara som servettlåda på matbordet.

Däremot kan ett ark från varje tidning, broschyr och katalog som du har hemma, användas för utklipp i vilken form som helst. Du kan till exempel göra massor av blommor som ska kombineras till en vacker krans att hänga var du vill.

Advertisement

Papperet till dessa föremål är också perfekt för kreativa jobb att göra tillsammans med barn: du kan ge form åt många söta djur, kanske för dekorationer att hänga eller limma ihop med andra verk.

Och om du behöver pärlor att trä, kan du göra dem i olika former från pappersremsor beroende på hur du skär dem, du kan få många olika typer av pärlor.

Har du skapat något av tidningspapper tidigare?

Advertisement