12 bra idéer för att återvinna trälådor och göra fantastiska nattduksbord

av Titti Carlberg

22 Februari 2022

12 bra idéer för att återvinna trälådor och göra fantastiska nattduksbord
Advertisement

Sängbord är oumbärliga möbler i sovrummet: såvida du inte i hellre väljer att använda hyllor eller en sänggavel som är utrustad på ett sådant sätt att du får plats med allt som du behöver ha inom räckhåll för sängen, det är viktigt att ha en stödpunkt att nå genom att sträcka ut ena armen.

Om du skulle vilja skapa ett eget med gör-det-själv, är ett enkelt, billigt och helt anpassningsbart sätt att återvinna trälådor, både de som redan har använts till annat, som är robusta, och de som säljs som behållare för inredning. Nedan följer några idéer för vackra sängbord som är relativt lätta att göra.

Advertisement

Monterad horisontellt, med handtagen på sidorna, och fyra trästöd i samma färg, högre än enkla ben men inte för höga: det inre facket rymmer böcker, kanske, och ovanpå står sänglampan, en skål för småsaker, en fjärrkontroll och mobiltelefonen.

Advertisement

Det är väldigt enkla projekt, även lämpliga för dem som har lite erfarenhet av gör-det-själv-projekt, och som passar bra i barnkammaren. Det viktiga är att komma ihåg att alltid slipa och släta ytorna, speciellt om du använder gamla renoverade lådor

Det är inte alltid som vi gillar färgen på det naturliga träet, eller så kanske lådan redan har något mönster eller någon brist: då hjälper den självvalda färgen att täcka varje defekt och anpassa möbeln så att den matchar resten av inredningen. Och man kan kanske till och med sätta snören i handtagen.

Om lådan är mycket bred och framförallt lång kan den placeras vertikalt och till och med rymma en hylla, för att bättre utnyttja det invändiga utrymmet.

Valet av impregneringsmedel, färger (och deras finish), men också benen eller andra stöd är alternativ som låter dig uttrycka din egen stil.

Advertisement

En av de mest populära designerna för gör-det-själv-möbelben, särskilt återvunna, är hårnålsben, som fungerar bra även när de är väldigt korta...

Som när de är långa!

Advertisement
inspirationmadesimple.com

inspirationmadesimple.com

Som ben kan man också använda metallrör som monteras med gör-det-själv-metoden. Eller så kanske du kan ta stödet från något gammalt soffbord.

Det är lätt att skapa ett par identiska nattudksbord av gamla trälådor.

Advertisement

Lika vackra som trälådorna är vinlådorna, som dock inte har några plankor utan är gjorda av träpaneler.

För ett större och rymligare sängbord kan man även foga ihop två lådor!

Skulle du vilja ha något av dessa nattduksbord?

Advertisement