IKEA hyllor i badrummet: 9 förslag på att organisera utrymmet med stil

av Titti Carlberg

14 Februari 2022

IKEA hyllor i badrummet: 9 förslag på att organisera utrymmet med stil
Advertisement

IKEA-katalogen är verkligen tjock och full av lösningar för många olika behov och smaker. Att välja direkt från den är inte lätt, så därför är det bra att ha några utgångspunkter och riktlinjer att följa. Självklart är det första steget att överväga, är om utrymmet i ett rum, till exempel badrummet, är tillräckligt för att inredas med ett nytt element som har de rätta måtten.

För att städa och ha alla föremål nära till hands är den mest ekonomiska lösningen att använda hyllor, som fyller väggen precis där det behövs och utan att ta upp för mycket utrymme. Här är några idéer för att dekorera badrummet med hyllor från IKEA.

Advertisement

SKÅDIS är serien av möbeljätten som har anammat en alltmer populär trend inom inredning: användningen av perforerade paneler, en gång typiska för de utrustade väggarna i ett garage eller laboratorium, för att organisera tillbehör på ett kompakt, dynamiskt och praktiskt sätt. Men de kan också bli användbara i badrummet och du placerar dem efter din egen smak.

Advertisement

Om du däremot letar efter något som ger minsta möjliga synliga avtryck, så kan en glashylla kunna passa dig, utan ram och väldigt tunn. Det finns långa som passar under spegeln, men även kortare som du kan placera på sidan.

Om det finns ett ledigt hörn så är en hörnhylla som den i VESKEN-serien en liten kostnad som kan vara väldigt användbar, och naturligtvis kan du anpassa finishen med olika färger, kanske till och med metalliska.

De fristående handdukshängarna är väldigt fina men tar upp mycket plats, en sån här som ser ut som ett klädstreck i miniatyr är perfekt att placera under ett väggskåp eller hylla som har ett liknande djup, men även ensam på väggen är den inte dålig.

HJALMARENs handdukshållare på väggen har en mycket snygg design, och det räcker med en sprayfärg för att göra den trendig, med till exempel en kopparfinish.

Advertisement

Vill du ha en tunn hylla för de mindre produkterna att använda i farten. Du kan välja att göra om en tavelhylla (MOSSLANDA) till en badrumshylla.

Utfällbara hyllor är alltid en utmärkt idé, att målas efter önskemål.

Advertisement

Och precis som tavelhyllor efterjusteras blir även de som är designade för kryddor perfekta i badrummet: monterade med kanten uppåt är de säkra hyllor för mindre och ömtåligare föremål, och med kanten nedåt kan de användas som en hylla utrustad med handdukshållare.

blondebossbabe.com

blondebossbabe.com

Lite självhäftande film med en marmorerad effekt (eller annan grafik som du gillar), kan få ett enkelt metallhyllskåp att se mer elegant ut!

Vilket förslag gillar du?

Advertisement