11 utmärkta idéer för att återvinna gamla möbler och inreda ditt hem med stil

av Titti Carlberg

06 Februari 2022

11 utmärkta idéer för att återvinna gamla möbler och inreda ditt hem med stil
Advertisement

Med tiden är det oundvikligt att man ledsnar på vissa möbler, särskilt om de är gamla eller skadade på ett sådant sätt att det blir dyrt att restaurera dem. Så om du inte vill ha dem längre, varför inte ta ett steg tillbaka och fundera på om du ska behålla den efter att ha förvandlat den till något annat? 

Det finns många idéer att hämta inspiration från för att förvandla gamla möbler som inte längre är moderna, eller som helt enkelt inte matchar resten av inredningen: byråer och till och med deras lådor kan bli andra användbara möbler, och precis som dessa möbler kan även andra möbler förvandlas. Här följer några förslag att hämta inspiration från.

Advertisement

Lådorna från en gammal byrå som du vill bli av med, eller som du gjort om till något annat, kan i sin tur förvandlas, kanske till små hyllor som du målar om i en färg du gillar.

Advertisement

De bredare som inte är alltför djupa kan dock bli vackra soffbord.

Här får du ett förslag för en gammal byrå: ta ut lådorna (som du kan återvinna separat) och skapa en öppen möbel att använda till porslinet, även under en väl skyddad veranda.

En bänk av en gammal möbel som du ställer under ett fönster: en bekväm möbel i en fantastisk vintagestil.

Ramen från en fransk dörr kan förvandlas till en bokhylla, lägg till tunna trähyllor, eller till och med glasskivor!

Advertisement

Köksskåp och andra skåp återanvänds för att skapa en idealisk säng som du kan placera nära en vägg med ett fönster, det blir en perfekt läshörna under dagen.

Ett mycket populärt projekt är att göra om gamla köksskåp till andra möbler, som till och med en köksö!

Advertisement

Mycket ofta blir de till soffor. Detta fungerar verkligen med byråer av alla storlekar: de mindre kommer att bli som fåtöljer med högre rygg.

Eller så kan de bli till lite mindre soffor som passar bra i barnens rum.

Advertisement

Från en gammal vagga får man däremot ett stöd för att hänga vad som helst på väggen, i vilket rum som helst.

Fler återvunna byråer: till ett skåp där barnen kan hänga sina jackor, ryggsäckar och ställa sina skor som de använder varje dag när de går till skolan.

Skulle du gilla att återvinna gamla möbler på liknande sätt?

Advertisement