Återvinn burkar för fina skapelser: upptäck på hur många sätt du kan förvandla en burk

av Titti Carlberg

08 Februari 2022

Återvinn burkar för fina skapelser: upptäck på hur många sätt du kan förvandla en burk
Advertisement

När du behöver ett prydnadsföremål eller till och med några användbara föremål till de olika rummen, letar vi ofta igenom kataloger och i tusen olika möbel- och hushållsbutiker, men om vi vill testa vår kreativitet så klarar vi säkert att skapa det vi behöver med våra bara händer, kanske genom att återvinna några gamla föremål eller föremål som är avsedda för soporna.

Bland de saker som vi ofta slänger, men som faktiskt kan vara väldigt användbara finns burkar de som är i metall, de som vi använder oss av ofta i vardagen. Här följer några förslag för att återvinna dem kreativt.

Advertisement

De kan bli mycket användbara som kakformar och burkar i olika storlekar kan användas.

Advertisement

På sommaren kan de större användas till isbitar för att hålla drycker, krämer och glass kalla.

En av de vanligaste användningsområdena är som en dekorativ blomkruka, och det räcker oftast med lite förg för att förvandla dem.

De är utmärkta behållare för pennor, penslar och verktyg i allmänhet på skrivbordet eller till och med att hänga på krokar och skenor på väggen. Och för att dekorera dem kan du också använda olika sorters material, som färgat papper, tyg eller till och med kork.

Ett populärt och mångsidigt gör-det-själv-projekt är en träskiva med ett handtag, på vars sidor är fixerade, alla målade i samma färg: det är en lätt föremålshållare, användbar för redskap för olika sorters sysslor eller till och med för att bära ut bestick till trädgården eller balkongen.

Advertisement

Ett liknande tillbehör kan göras genom att fästa de olika burkarna runt en bekväm och stadig pinne, snarare än på sidorna av en träskiva.

Rätt snidade kan de omvandlas till söta lampskärmar.

Advertisement

Även på vägglampor!

Tutorial via positivelysplendid.com

Tutorial via positivelysplendid.com

En gammal plåtburk på en pinne i jorden, eller en som är planterad i en kruka med jord: det blir en mycket bekväm hållare för drycker utomhus!

Advertisement

Även läskburkar kan återvinnas och omvandlas till krukor för suckulenter.

De större burkarna kan bli taklampor.

Advertisement

Och det finns tusen idéer att hämta inspiration från för att skapa verkligt oemotståndliga konstnärliga verk, som små skulpturer fulla av fantasi.

Trevlig återvinning!

Advertisement