11 tips på hur du kan förvandla gamla metallföremål till fascinderande inredningsdetaljer

av sofia

29 Januari 2022

11 tips på hur du kan förvandla gamla metallföremål till fascinderande inredningsdetaljer
Advertisement

När man vill sätta en rustik touch på heminredning tänker man alltid på två material: råträ för möbler eller till och med en del av arkitekturen och sedan detaljer i metall. Ibland räcker faktiskt till och med med några galvaniserade metallföremål eller gamla redskap som återanpassats på ett kreativt sätt för att lägga till vackra detaljer med en rustik smak.

Hinkar av alla de slag som blir behållare eller små möbler, korgar, gamla verktygshållare med mera. Ta en titt nedan för att ta reda på hur många gamla oanvända föremål som kan få huvudrollen i en inredning med ett vintagelikt utseende och rustik charm.

Advertisement

Metallkorgar i nät: de kan komma väl till pass i olika rum som förvaringsbox. För böcker, flaskor, handdukar och annat du vill samla ihop på ett snyggt och städat sätt.

Advertisement

Gamla hinkar och metallfat: du kan använda dem för att samla upp filtarna i vardagsrummet kanske, eller för att ställa växter i dem. Men du kan också stänga dem med en trähylla, kanske en öppningsbar sådan (som behållare skulle de också kunna vara användbara), för att göra dem till bord som till och med kan få hjul.

Galvaniserad metall är att föredra för gamla hinkar som lätt omvandlas till krukor.

På en vägg eller en träpanel, även utanför huset, kan du använda gamla olivhinkar som krukor, eller kanske till och med som verktygshållare.

Vissa har gjort om metallfat till lampskärmar för att skapa lantliga takkronor.

Advertisement

Verktygskorgar i metall, långa och med runda handtag, med en omisskännlig vintagestil, är perfekta som bestickhållare när man ska äta utomhuslunch, eller kanske till och med när man serverar en buffé.

Även gamla verktygslådor av järn, oavsett färg, kan bli en möbel: du kan använda dem som krukor, kanske till och med måla om dem i starka färger.

Advertisement

Metallkärl förvandlade till bord, som även kan fungera som förvaringsutrymme. En mycket användbar lösning för en relaxhörna eller bar utomhus. Om de är tillräckligt stabila kan de också bli pallar att sitta på.

Skålar och hinkar har en obestridlig rustik charm och är perfekta som blomkrukor.

Advertisement

Antika symaskiners metallbaser är trendiga inom rustik inredning och om du hittar två likadana skulle de vara de perfekta stöden för ett vackert skrivbord.

En gammal metallbehållare med handtag, som de som användes för mjölk är alltid snygga, kanske med en bukett av torkade blommor som exempelvis lavendel.

Gillar du dessa rustika inredningsidéer?

Advertisement