11 sagolika pyssel för att skapa underbara små ugglor med alla tänkbara material

av sofia

30 Januari 2022

11 sagolika pyssel för att skapa underbara små ugglor med alla tänkbara material
Advertisement

Redan innan de blev trollkarlarnas budbärare har ugglor alltid varit fascinernade för människor. Dessa nattliga mystiska varelser är huvudpersonerna i många länders sägner och har alltid haft en viktig roll i fantasins värld. Det är därför inte förvånande att deras utseende också är ett ständigt populärt motiv i många dekorationer. Oavsett om det rör sig om statyetter, tryck eller dekorationer på olika föremål, är ugglor väldigt populära.

Om du vill fylla huset med söta små ugglor kan du även göra det genom att ta till många gör-det-själv-metoder, från de som passar för barn till de perfekta för den som kan sy lite. Kolla in dessa bedårande exempel nedan.

Advertisement

Med lite bark, ekollon som ögon och några kvistar för att stödja allt, krävs det inte mycket för att ge liv åt en uggla med hjälp av lite lim.

Advertisement
Tutorial via learningandexploringthroughplay.com

Tutorial via learningandexploringthroughplay.com

Även här kommer ett förslag på hur du med helt naturliga material kan dekorera kartongbitar med kvistar och sedan fästa mer kartong på för att göra ögonen. Det kommer att bli charmiga små ugglor att hänga upp där du tycker att de passar.

Du kan också använda tunna plywoodskivor eller balsaträ för mallen att dekorera, och kanske använda klibbiga ögon eller svartvita filtskivor för att förfina ditt sysslor.

Ett bedårande mosaikarbete gjort av småsten. Det är ett kreatit sätt att lära sig att leka med formerna och färgerna på flodstenar.

Har du någonsin tänkt på att man kan förvandla förvandla snäckor till bedårande små ugglor?

Tutorial via liagriffith.com

Tutorial via liagriffith.com

Klipp ut olika filtbitar och sy sedan ihop dem och fyll allt med stoppning: du kommer att ha en mjuk tredimensionell uggla, som du kan skapa genom att ändra färgerna på de olika filtbitarna som du vill, eller till och med öka och minska storleken.

Advertisement

Nål och tråd igen (eller symaskin!) För detta söta färgglada uggleformade dörrstopp.

Vad sägs om ugglor som grytlappar till köket? Detta är även ett bra presentips!

Advertisement
frugalfun4boys.com

frugalfun4boys.com

Det här projektet där du förvandlar papperstallrikar till hängande ugglor är perfekt för en pysslig eftermiddag.

Du kan också använda bara konturerna av papperstallrikarna för att skapa snygga ugglor.

Advertisement
123homeschool4me.com

123homeschool4me.com

Vem blir inte fascinerad av snöugglornas vita fjäderdräkt? Här är ett tips på hur du kan använda dem i ett pysselprojekt som även passar för barn.

Trä och färgglad tråd - en rolig idé för att dekorera med ugglor.

Vilken av dessa idéer gillar du bäst?

Advertisement