Virka några fantastiska korgar för att få lite ordning och för en smakfull inredning.

av Titti Carlberg

15 Januari 2022

Virka några fantastiska korgar för att få lite ordning och för en smakfull inredning.
Advertisement

Det finns inget utrymme i hemmet där man inte kan använda en korg för att samla föremål i och få lite ordning. De flätade är väldigt vackra att se på och med virkning går det att skapa dem enkelt för hand.

I allmänhet har dessa projekt bara ett grundmönster som upprepas under hela arbetet, så de är också lämpliga för dem som inte är särskilt skickliga på att virka. Beroende på hur du börjar kommer basen att utveckla en cirkulär, rektangulär, oval eller kvadratisk form, och sedan kan du förse den med handtag eller lock om du önskar. Du kan använda garn, snören eller band i olika färger och skämma bort dig själv på många sätt.

Advertisement
Tutorial via makemydaycreative.com

Tutorial via makemydaycreative.com

Du kan göra en korg i vilken form du vill, med en rektangulär, fyrkantig, rund eller oval bas. Den du ser ovan har en rektangulär bas med rundade hörn.

För att göra den, virkar du med en tunn med stark tråd, den ska lindas (så att den ser ut att vara vävd) runt ett tunt rep. Så både valet av typ och färg på repet och färgen på själva tråden påverkar också i hög grad det slutliga estetiska resultatet, och du kan använda dig av många färgkombinationer så att korgarna matchar perfekt med rummets inredning.

Det är en ganska stor och rymlig korg, så det kommer att behövas mycket rep (drygt 40 meter för varje 6 millimeter i diameter).

Advertisement
Tutorial via byoana.com

Tutorial via byoana.com

Även utan att använda rep, utan bara tjocka och rejäla garner, samt band- eller tygremsor kan du virka en mängd olika korgar för alla sorters användningsområden. Små runda eller ovala och utan handtag, att till exempel ställa vid handfatet i badrummet eller bland sminkprodukterna på hyllan i hörnet.

Tutorial via howtomakes.org

Tutorial via howtomakes.org

Om du är fingerfärdig, inte tycker att det är jobbigt att hålla på att räkna maskor och följer ett mönster med en design som involverar garn i olika färger, kan du skapa korgar dekorerade med vilka motiv du än gillar. De är perfekta för enkla modeller som den här cylindriska korgen, perfekt för att ha garnnystan i när du arbetar med något annat projekt.

Tutorial via 1dogwoof.com

Tutorial via 1dogwoof.com

De är väldigt vackra i två olika färger: denna, som den första, är arbetad genom att väva garnet runt ett vitt snöre. Men du kan även använda genomskinliga gummirör!

Genom att använda mycket motståndskraftigt garn och täta maskor (med ett virknålsnummer lika med det som anges på nystanet, eller även välja den mindre av de som rekommenderas), skapas korgar som förblir styva, även om du gör dem väldigt höga. De kan vara perfekta för smutstvätt, och du kan också fodra dem eller stoppa i en påse av tyg som du kan knyta igen.

Har du någonsin virkat en korg?

Advertisement