Bygg en hörnmöbel genom att sammanfoga två enkelsängar i barnens sovrum

av Titti Carlberg

10 Januari 2022

Bygg en hörnmöbel genom att sammanfoga två enkelsängar i barnens sovrum
Advertisement

När det i ett rum finns två enkelsängar, som inte är monterade i våningssäng, men kanske upptar två sammanhängande sidor är det oundvikligt att ett kvadratiskt tomt utrymme skapas mellan ändarna på var och en av själva sängarna.

Det är vad som händer i de rum där två barn eller två tonåringar sover, för att ordna sängarna på detta sätt istället för att placera dem mot motsatta väggar eller sätta ihop dem i mitten är oftast den bästa lösningen för att skapa avskildhet (sängarna står åtskilda) utan att ta upp för mycket plats och faktiskt lämna två hela väggar fria, såväl som mitten av rummet. Kort sagt är det en bestämmelse som ibland är minst skrymmande av alla. Men vad ska man göra med utrymmet mellan de två sängarna? Istället för att fylla det med ett enkelt bord kan man överväga att sätta in en hylla, kantig som reser sig som ett torn mellan de två sängarna, för att användas på tusen olika sätt.

Advertisement
Tutorial via ana-white.com

Tutorial via ana-white.com

I länken nedanför första fotot hittar du en handledning för ett gör-det-själv-projekt som låter dig bygga ett hörnskåp som ska placeras mitt emellan de två sängarna, för att fullborda ett idealiskt "L"-format av de två strukturerna. Den har en modell som är inspirerad av de flesta av den här typen av möbler, som också finns på marknaden: en fyrkantig bas med en lika lång som kortsidan på var och en av sängarna, och ovanför den hyllor som  skapar en femkantig form. Inga vassa kanter som man kan göra illa sig på, utan bara hyllor mot båda sängarna.

Advertisement

Av denna anledning, om sängarna är arrangerade på ett sådant sätt att huvudet vänds mot hörnmöbeln, kommer det att fungera som nattduksbord för var och en av personerna som bor i rummet, vilket eliminerar behovet av att hitta två enstaka möbler som ska placeras bredvid varje säng.

I allmänhet är sängarna som är förenade av detta hörnelement, containersängar, För att lagra saker, antingen på sidan av sängen eller under madrassen.

Även med en vass kant, vilket bibehåller en kubisk form, är denna möbel väldigt vacker att se på. Den kan byggas med samma sorts trä som används för sängramarna, målas vit eller till och med med kontrasterande färger jämfört med resten av rummets möbler.

Det finns de som har utvecklat denna idé i en annan riktning och höjt en pelare gjord av hyllor ända upp till taket.

Advertisement

Det behöver nödvändigtvis inte vara huvudelen på sängen som står mot möbeln det går lika bra med fotdelen: den kan lämnas lite lägre och användas som en medelstor konsol att placera en tv eller en bildskärm på, och de som ligger i sängarna med fötterna mot det gemensamma hörnet kan bekvämt se på skärmen!

Skulle du vilja inreda barnens rum så här?

Advertisement