10 enkla och kreativa idéer för att förvandla pallar till bekväma skoställ

av Titti Carlberg

09 Januari 2022

10 enkla och kreativa idéer för att förvandla pallar till bekväma skoställ
Advertisement

Det råder ingen tvekan om att pallar är bland de mest mångsidiga resurserna för alla som gillar att ägna sig åt gör-det-själv-projekt när de inreder sina hem. Träpallar kan faktiskt användas hela, lossa brädorna från dem eller till och med fronterna kan användas efter behov, och de kommer alltid att hitta en användning om de bara har lite fantasi, eller har den rätta idén.

Du kan till exempel använda dem för att göra bekväma skoställ, mer eller mindre stora och rymliga eller små och mindre skrymmande för att ställa alla skor i ordning, för att minska röran och även göra det lättare för att sopa och torka golvet.

Målad i mörkgrått och toppad med en polerad hylla av kontrasterande naturligt trä: denna hörnhylla för skor tar inte mycket plats men gör vestibulen, till och med sovrummet eller till och med i en garderob.

Advertisement

Om du behöver något till ett par mindre och plattare skor, som sneakers och tofflor, eller sommarsandaler som inte har klackar och som inte är skrymmande, är dessa enkla och grunda väggskohyllor väldigt praktiska, speciellt på väggen bakom en dörr, så länge det går att öppna dörren ordentligt.

Har du bara kvar fronten från något återvinningsjobb med en pall? Det blir ett bekvämt skoställ, som även kan användas för att sitta på när du byter skor. Och du kan även kombinera den med en klädhängare vid entrén.

Är du van att byta skor i hallen när du kommer hem. En skohylla på väggen är användbar och inte speciellt skrymmande.

Och om du å andra sidan vill använda dina favoritskor också som föremål som ska visas upp för att dekorera rummet, är hyllorna gjorda med fronter av pallar en mycket effektiv, enkel och ekonomisk idé.

Advertisement

Att kombinera pallar med andra mycket populära material i gör-det-själv-världen: metallrör. Här är ett rejält och rymligt skoställ.

Om du istället behöver en kompakt bänk, som du även kan använda vid fotändan av sängen för att undvika de par skor som ligger slängda på golvet, kan träpallar hjälpa dig.

Advertisement

Du kan också använda modeller med mer raffinerad design.

Pallar som ställs mot en vägg fungerar både som skoställ och för att täcka värmeelementet utan att hindra värmespridningen.

Advertisement

En perfekt renoverad och målad pall: ställ den bara vertikalt och över den med en träskiva för att avsluta den, och här är ett mycket snabbt gjort skoställ.

Har du skapat några projekt med pallar?

Advertisement