Återvinn träet från pallar för att skapa fantastiska skyltar för att dekorera ditt hem

av Titti Carlberg

05 Januari 2022

Återvinn träet från pallar för att skapa fantastiska skyltar för att dekorera ditt hem
Advertisement

Den som vill genomföra ett gör-det-själv-projekt kommer med stor sannolikhet att hantera virket som pallar är gjorda av: pallar kommer faktiskt väl till pass vid en myriad av tillfällen, från skapandet av användbara föremål och till och med möbler, till enkla dekorationer som förskönar ditt hem. Och medan du till en början behöver trä som är i gott skick för dekorationerna kan du ibland hitta ett sätt att återvinna även brädorna som är lite mer misshandlade. 

Med pallar, till exempel, kan du skapa olika sorters skyltar, som välkomstskyltar, plaketter med familjenamnet som ska sättas upp utanför ytterdörren eller till och med tavlor och andra idéer att hänga eller placera lite varstans i ditt hem, att skräddarsy med gör-det-själv. Kolla in idéerna nedan för att få lite inspiration.

Advertisement
salvagedinspirations.com

salvagedinspirations.com

Vad du än vill göra med plankorna på en pall bör du alltid se till att slipa dem väl så att ingen skadas av träsplitter under bearbetningen eller när de är klara. Sedan, för att dekorera eller skriva vad du vill, kan du använda stenciler: de finns att köpa färdiga, men du kan också välja egna skrifter eller skapa dem på din dator och sedan skriva ut dem och klippa ut den delen du behöver.

Advertisement
creativeramblingsblog.com

creativeramblingsblog.com

Om du vill skapa en skylt med flera brädor tillsammans kan du även använda trä på baksidan för att fixera dem rejält, som fogar ihop dem på tvären.

När du väl har skapat den önskade silhuetten är det bara att måla och där är valet helt och hållet ditt.

Motiverande fraser, dikter, citat eller till och med bara meningsfulla ord, med eller utan teckningar runt dem, det finns oändligt mycket att välja på.

De är trevliga idéer för att ange hemmets  olika utrymmen som köket, tvättstugan och liknande. Speciellt om du har inrett i en rustik stil.

Advertisement

För de som har en hund eller något annat husdjur!

Inte bara ord: du kan använda trä för dekorationer av alla slag, som stiliserade fjädrar gjorda av många träbitar, till och med pilar eller olika geometriska former.

Advertisement
Tutorial via divaofdiy.com

Tutorial via divaofdiy.com

Du kan fästa brädor från pallarna placerade i sidled mot väggen, så att de skapar tredimensionella skrifter med den tunnare sidan mot mitten av rummet.

Tutorial lehmanlane.net

Tutorial lehmanlane.net

Skyltar används ofta för att välkomna eller ange efternamnet utanför ytterdörren.

Advertisement

Det råder heller ingen brist på idéer för några rustika dekorationer till väggarna i ditt hem.

Har du någonsin skapat skyltar av pallar?

Advertisement