Organisera dina utrymmen bekvämt och snyggt med dessa gör-det-själv-projekt

av Titti Carlberg

08 December 2021

Organisera dina utrymmen bekvämt och snyggt med dessa gör-det-själv-projekt
Advertisement

Att göra iordning hemma känns ibland som ett verkligt åtagande, särskilt i de mest omgivna rummen där föremål är utspridda som på ett magiskt sätt, och när din bostad är litet till storleken är röran mer uppenbar och verkar genereras på ett ögonblick. 

Det finns dock en rad inredningstillbehör eller till och med små projekt att överväga för att skapa utrymme eller använda det som finns på ett mer effektivt sätt, för att rensa på de ytor som används dagligen utan att behöva flytta föremål från en plats till en annan hela tiden. Kolla in några av dem nedan.

TrueEmotionsHub/Etsy

TrueEmotionsHub/Etsy

Möbler som stängs på väggen: skrivbord eller till och med fällbara matbord är en stor allierad när det gäller att spara utrymme i bostaden, särskilt när det kommer till ytor som inte används på många timmar varje dag. Det finns många modeller att köpa men du kan även skapa dem själv: det är bara att börja från en tillräckligt stor hylla med mycket motståndskraftiga vikfästen.

Advertisement
TheVibeBoxx/Etsy

TheVibeBoxx/Etsy

Även i kylskåpet är det bekvämt att hålla ordning: använd alla de behållare som är mest lämpade för varje livsmedelssort och lägg de olika matvarorna på det lämpligaste stället i kylskåpet... Men om du behöver extra utrymme hjälp dig själv med hyllor vid eventuell nödvändighet.

HomeEssentialsUSA/Etsy

HomeEssentialsUSA/Etsy

Avdelare till lådorna: det finns de som är formade att välja utifrån storleken på lådan, eller modulära. Från köket till badrummet, till sovrummet och så vidare: varhelst det finns lådor kan föremålen inuti dem ligga i ordning med rätt sorts avdelare.

MaaCreationIN/Etsy

MaaCreationIN/Etsy

Lite plats i duschen? En draperi med fickor kan hjälpa dig, där du kan lägga duschtvål, shampo och liknande produkter, lämna gott om plats inne i duschen, fritt från hyllor, för att röra sig mer bekvämt. Det viktiga är att tvätta och torka draperiet med jämna mellanrum.

Ingången till bostaden: en snabb sökning på sajter, som denna, eller på andra sociala nätverk kan ge dig tusen olika idéer för att ställa iordning hallen där många användbara föremål placeras i ordning på ett trevligt sätt. Det finns även specialtillverkade möbler eller kombinationer av hyllor, klädställningar, korgar med mera som skapar en kompakt och effektiv hörna.

Advertisement
GddDesign/Etsy

GddDesign/Etsy

När det ser ut som om en bomb har slagit ner på nattduksbordet, gör då plats med hjälp av fickor att hänga på sidan av sängen.

Amazon

Amazon

Hyllor som hänger ner från taket, i rummen: de är väldigt bekväma att ha i köket, men inte bara där.

Advertisement
dolle-uk.co.uk

dolle-uk.co.uk

Högt tak? Använd den övre delen av väggarna till hyllor som skapar ett slags undertak, ännu bättre om det är med genomskinliga delar eller öppningar som släpper igenom ljuset och gör det lättare att komma åt de förvarade föremålen.

Har du däremot bara plats vid en vägg kan listen som är direkt under taket användas till en hylla.

Advertisement

Och när du vill sätta upp hyllor på sidorna av skåpen, välj då en så liknande färg och stil som det är möjligt så att det matchar bättre.

Även tvätthörna kan reduceras till en enkel kompakt möbel: det finns några som bekvämt rymmer tvättmaskin/torktumlare, med fack bredvid där du kan lägga alla användbara produkter som du behöver.

Vilken är din bästa lösning för att få mer utrymme hemma?

Advertisement