Håll ordning i ditt hem med hjälp av kartonger i alla storlekar och kreativitet

av Titti Carlberg

24 November 2021

Håll ordning i ditt hem med hjälp av kartonger i alla storlekar och kreativitet
Advertisement

Hur många gånger får vi varorna som vi köper online, hemskickade i kartonger av alla storlekar och former? Det är säkert ett av de material som oftast hamnar i soporna, även om de kan visa sig vara användbara på många olika sätt.

Med lite fantasi kan kartonger i olika storlekar och former användas eller anpassas till behållare som man kan hålla i ordning hemmet med. Ta en titt på idéerna nedan så kommer du förmodligen att slänga mycket färre kartonger i fortsättningen!

Advertisement

Istället för dåligt balanserade högar av t-shirts och underkläder, varför inte placera dem i öppna, långa, smala kartonger som enkelt kan tas bort från hyllor och lådor så att du hittar direkt det du söker?

Advertisement

För t-shirts i garderoben men även för kökshanddukar i en låda eller på en hylla, är en kartong med hörnet utskuret en mycket bekväm och kostnadsfri lösning.

För garderoben i barnens sovrum är det roligt men framförallt effektivt att märka de olika kartongerna med stiliserade symboler.

Om det å andra sidan är nödvändigt att göra i ordning den garderob där du förvarar säsongsväxlingen, så är det lämpligt att tydligt deklarera innehållet i varje låda.

De robusta kartongerna kan förvandlas till inredningskorgar genom att dekorera dem md färgade tyger: det är bara att klippa och klistra, undvik rynkor, snabbt och enkelt.

Advertisement

Genom att forma överkanten lite så att den blir sned skapas behållare av alla de slag som tydligt visar alla föremål inuti dem. Och även dessa kan uppenbarligen dekoreras: inte bara med tyg, utan kanske med omslagspapper med ett mönster du gillar, eller till och med självhäftande papper (som vissa tapeter eller för beläggning).

apieceofrainbow.com

apieceofrainbow.com

En skohylla som inte kostade något, du gör den på en halvtimme.

Advertisement

För att ha ordning på barnens böcker, men också på hemmakontoret, är en dokumenthållare gjord av kartong väldigt användbar.

För konservburkar kan en sorts dispenser byggas av en kartong, användbar för att ha ordning i köket.

Advertisement
debduzscrappin.blogspot.com

debduzscrappin.blogspot.com

Behöver du en liten byrå för att förvara utskrifter, dukar eller teckningar? Du kan skapa en med hjälp av pizzakartonger!

Till och med paketen med flingor kan bli användbara till små gör-det-själv-hyllor.

Har du gjort några liknande arbeten med hjälp av kartonger?

Advertisement