Originella hängande blomkrukor? Skapa dem genom att kreativt återvinna gamla ljuskronor

av Titti Carlberg

11 November 2021

Originella hängande blomkrukor? Skapa dem genom att kreativt återvinna gamla ljuskronor
Advertisement

När det verkar som att utrymmet på golvet eller väggarna är fullt och du inte hittar någonstans att ställa nya krukor med växter eller planteringskärl för att få in ännu mer grönska i ditt hem, kan lösningen vara taket!

Inomhus eller till och med i skuggan av en baldakin eller pergola, i trädgården eller på balkongen, kan vi hitta den perfekta platsen för att ställa dekorativa eller kryddväxter. Att hänga korgar med växter som faller nedåt är ingen nyhet, men tänk om du istället använder gamla ljuskronor som ska slängas? Roliga och fascinerande lösningar kommer ut ur det, som du kan se nedan.

Advertisement

Ta tag i flaskan med sprayfärg: att måla hela strukturen på en gammal ljuskrona i metall och till och med lerkrukorna för att sätta dem i stället för glödlampor kräver inte allt för mycket ansträngning och garanterar ett vackert resultat

Advertisement

Det viktiga är att alltid se till att varje kruka har dräneringshål för vattnet, så att plantorna inte blir dåliga. Du kan också lägga till dekorativa element som hänger mellan armarna på ljuskronan, som dessa kedjor av träpärlor.

Det är gulligt med kryddväxter, men de ser också bra ut med säsongsbetonade varianter, som dessa petunier.

Det finns också de som inte byter ut för många delar: här använder de glasskålarna som vaser.

Jättefint med Coleus och Begonia.

Advertisement

Rostigt järn: den här ljuskronan skulle ha sett ut som skräp för vem som helst, men med några vackra lerkrukor och växter får den ett nytt liv.

Det är inte bara klassiska vintage ljuskronor som kan användas: även en modernare struktur kan bli en originell struktur för dina växter.

Advertisement

Dessa behöver inte så mycket underhåll: murgrönaväxter är superresistenta och har ett naturligt hängande utseende som gör dem perfekta för en liknande sammansättning.

Ser ni hur vacker Lobelian är?

Advertisement

Här är en till i en gammal ljuskrona fast denna är i mitten i stället för runt omkring.

Idén att sätta en fågelholk på en av platserna är verkligen jättegulligt.

Advertisement

Vad säger ni om många fågelholkar istället?

Skulle ni gilla att skapa någon av dessa genom att återanvända en gammal ljuskrona?

Advertisement