Använd tidningar eller kataloger för att skapa en vacker julgran i miniatyr

av Titti Carlberg

09 November 2021

Använd tidningar eller kataloger för att skapa en vacker julgran i miniatyr
Advertisement

Alla slags tidningar och kataloger är den typ av saker som vi ofta har liggandes bortglömda i någon låda eller i ett skåp tills vi hittar dem och inser att de är föråldrade och därför dags att slänga dem. Även om tidningspapper lätt kan användas på många sätt, är de glansiga sidorna i kataloger och veckotidningar inte lika mångsidiga... Men de kan vara av det perfekta materialet för att göra enkla och bedårande juldekorationer.

Faktum är att det räcker med att vika sidorna på ett särskilt sätt så kan sidorna i veckotidningar, kataloger och till med från någon gammal bok bli en söt julgran som kan användas som en dekorativ prydnad under årets sista storhelg. Ta reda på hur genom att läsa nedan.

Advertisement

Tillvägagångssättet är verkligen enkelt: det handlar om att vika varje sida till en triangel, utan att lossa eller skära av någonting. Öppna omslaget, ta sedan det övre högra hörnet på första sidan och vik det mot mitten av tidningen eller boken, tills ett diagonalt veck skapas som går från det nedre högra hörnet till mitten av tidningen, upp till vänster.

Stoppa in den framskjutande sidfliken så att när du placerar tidningen vertikalt är alla sidor på samma nivå.

Advertisement

Du får då en tredimensionell kon, som du kan dekorera efter önskemål med glitter, band, rosetter eller minifestonger.

Du kan också bestämma dig för att låta varje sida, när den vänds inuti, skapa en sorts rund kon istället för att vikas till en rak linje, då kommer varje kon som bildas att ha en "spetsad bottennäbb".

Det är en mycket snabbare metod som fungerar bäst med broschyrer eller tidningar med få sidor.

När du å andra sidan har väldigt tjocka böcker, tidningar eller kataloger, de med hög rygg, då kan kommer du att skapa träd fulla med "frön", och ju högre och tunnare sidan är, desto högre och längre blir trädet.

Advertisement

När du har skapat dessa tredimensionella koner kan du bestämma dig för att lämna dem som de är, med sidornas egna färger, eller utrusta dig själv med sprayfärg och färglägga dem som du föredrar, lägga till alla dekorationer som du vill ha för att de verkligen ska se ut som miniatyrjulgranar.

Det är också trevligt om det ser ut som att trädet dyker upp från den öppna boken, så att den skapar en egen miniatyrscen.

Är du redo att göra en egen pappersjulgran?

Advertisement