Upptäck massor av idéer för att göra utrymme hemma med enkla gör-det-själv-projekt

av Marika Grimaldi

08 November 2021

Upptäck massor av idéer för att göra utrymme hemma med enkla gör-det-själv-projekt
Advertisement

Allt från garderoben till skrivbordet där du studerar eller arbetar, det finns många utrymmen i huset som verkar locka till sig oreda på ett nästan magiskt sätt: alla föremål vi använder eller bär oftare plockas fram och ställs undan varje dag, och om det inte finns bekväma lösningar för att ordna dem på deras platser utan att kasta dem huller om buller, så tar det bara ett par dagar innan man hamnar i ett stort kaos.

Därmed kan alla typer av förvaringslådor bli användbara för att utnyttja det tillgängliga utrymmet på bästa sätt för att slippa lägga för mycket tid på att leta efter det vi behöver varje gång, för att hålla ordning och göra städningen ännu snabbare. Många av dessa användbara tillbehör kan också göras med kreativ återvinning, även med avfallsmaterial.

Advertisement

Bälten, slipsar men också scarves: det krävs verkligen lite för att fästa några pinnar på ett träbord och göra ett förvaringsföremål som det här som bara stjäl lite utrymme i rummet eller i garderoben och tillåter dig att hålla ordning. Det kan också användas för att hänga lätta axelväskor eller halsband, armband eller solglasögon.

Advertisement

En enda galge, många ringkrokar som på badrumsgardinerna: dessa två saker räcker för att förvara många slipsar (eller halsdukar eller scarves) i samma lilla utrymme som vilken klänning som helst i garderoben.

Har du gamla lådor med avdelare som dessa kan de rymma rullade slipsar eller halsdukar på väggen också. Och i vilket fall som helst så är det en viktig resurs att kunna använda vilket material som helst för att dela in möbellådor i fack som dessa.

En annan idé för slips/bältespinnepanelen: monterad på en liten glidskena i innerväggen eller på en möbeldörr.

Har du gjort något arbete med PVC-rör och det har blivit några bitar kvar? Så här kan du använda dem: en behållare för pennor, tuschpennor och skrivbordstillbehör som den här.

Advertisement

Med de större tuberna kan du istället göra ett originellt vägghängt skoställ, eller en handdukshållare i badrummet.

Mycket söt denna färgburkhållare: om du har ett hörn tillägnat åt kreativa jobb skulle det vara perfekt.

Advertisement

PVC-rör, eller i metall om du föredrar det, kan ge liv åt vilken nödvändig struktur som helst: den här hyllan används som skoställ men skulle också kunna fungera som flaskställ. Och det skulle räcka med att lägga till hyllor för att förvandla den till en bokhylla eller en hylla för växter och föremål av alla slag.

Kartonger och kartongtuber (toarullar, hushållsrullar eller matfilmrullar): här kan man arrangera laddningskablar och liknande som används hemma.

Advertisement

Eller en rolig pennhållare, eller vas för konstgjorda och torra blommor.

Den bekväma och dolda laddstationen, med skokartong.

Advertisement

Ett kryddställ har blivit den smala, platsbesparande hyllan för parfymkollektionen, men kommer väl till pass för alla skönhetsprodukter.

Och glöm aldrig de tusen sätt du kan använda trälådor på i din inredning!

Vilka är din favorit för en utrymmesbesparande gör-det-själv-lösning?

Advertisement