Gör-det-själv-tygkassar: Lär dig hur du kan göra vackra och bekväma axelväskor för hand

av Marika Grimaldi

07 November 2021

Gör-det-själv-tygkassar: Lär dig hur du kan göra vackra och bekväma axelväskor för hand
Advertisement

För shopping, för att bära med sig extra böcker och anteckningsböcker, i bilen, på stranden och vid många andra tillfällen är det alltid bra att ha bekväma axelväskor i tyg (de så kallade inköpskassarna, eller tygkassarna), lätta att vika ihop och förvara utan att de tar upp för mycket utrymme. De är praktiska att ha med sig eller alltid ha redo i bilen eller nära husets entré, och när de blir smutsiga är det bara att köra dem i tvättmaskinen så att de ser ut som nya.

Svårt att vara utan dem, speciellt om de är dekorerade med fina motiv som speglar vår smak. Det finns många på marknaden, ofta är det också presenter kopplade till något köp eller genomförd aktivitet, men först när de är gjorda för hand kan de få den storlek och utseende som vi verkligen behöver och gillar. Nedan hittar du några idéer på några fantastiska axelväskor i tyg.

Advertisement
Tutorial (+ video) via gingercake.org

Tutorial (+ video) via gingercake.org

En enkel modell, med insidan fodrad med ett tyg som har kontrastmönster, och bekväma yttre fickor för att stoppa ner små accessoarer, en mobiltelefon, en penna, en inköpslista, en plånbok... Kort sagt, en bekväm väska att använda vid många tillfällen! 

Advertisement
Tutorial via sewmodernbags.com

Tutorial via sewmodernbags.com

Den här är lite mer bearbetad: den har en kontrasterande botten och axelband, som förstärker hela väskan vilket gör den mer motståndskraftig och kan därför bära ännu större vikter. Den kan göras med resistent bomull men också med linne, som den vi här föreslår som kombinerar olika lager av tyg tillsammans för att skapa en robust och pålitlig shopper, även perfekt för en resa eller en mer omfattande shopping. 

jconlonandsons.com

jconlonandsons.com

En mycket linjär modell, med bekväma handtag sydda på en sorts korg med oval eller rektangulär botten. Platta bottnar som denna gör väskan rymligare, och kanske kan du sy extra fickor inuti. 

Tutorial via madeeveryday.com

Tutorial via madeeveryday.com

Detta är en axelväska som är mycket lättare och mer i fickstorlek och består huvudsakligen av två halvor som sys ihop, varvid handtagen därför erhålls från ett enda tygstycke och inte appliceras senare. Använd bara två färgade och mycket motståndskraftiga tyger för insidan och utsidan, och på ett ögonblick blir den här väskan vändbar, för att matcha fler tillfällen men också för att kamouflera några fläckar i farten! 

quiltinspiration.blogspot.com

quiltinspiration.blogspot.com

Ännu en bucket inköpskassa, men fodralet kan plockas ut, med bekväma fickor för föremål. Du kan plocka ut det när du bara behöver någon sorts korg för att bära något, men när du sätter tillbaks det får du en bekväm och mycket rymlig väska. Bättre att välja ett mycket tjockt tyg, till exempel någon typ av canvas eller bomull, så att den behåller den halvstyva formen.

Advertisement
Tutorial via handmadiya.com

Tutorial via handmadiya.com

Mer raffinerad och som du kan använda som en promenadväska om du så önskar: formen på denna tygkassa är väldigt söt!  

Tutorial via happiestcamper.com

Tutorial via happiestcamper.com

Väskan som du kan ha ihopvikt i din egen promenadväska, i en ryggsäck, i en resväska eller i bilen: den kommer att vara redo för användning när vi plötsligt måste handla, eller för att bära hem några extraköp!

Vilken modell skulle du vilja göra? 

Advertisement