Letar du efter några kreativa gör-det-själv-projekt? Låt dig inspireras av dessa idéer!

av Marika Grimaldi

03 November 2021

Letar du efter några kreativa gör-det-själv-projekt? Låt dig inspireras av dessa idéer!
Advertisement

Att skapa något med gör-det-själv-metoden är en oerhört tillfredsställande aktivitet både i skapandefasen och när man sedan njuter av resultatet av sina ansträngningar. Vem är inte stolt över att se ett arbete gjort med ens egna händer i hemmet eller i trädgården? Det är också ett sätt att säkerställa att våra hem verkligen speglar våran smak och talar om oss. Det finns oändliga kategorier av tillbehör, dekorationer eller verktyg som kan göras med gör-det-själv-metoder, beroende på de material och tekniker som används.

Trä att snida, järn som ska svetsas, naturliga föremål som kreativt smälter in i inredningen eller som man till och med kan skapa smycken med. Hitta rätt idé för dig bland projekten nedan.

Advertisement

Om du måste fälla ett träd, utför en snabb online-forskning om projekt hur man skapar en totem (mer eller mindre enkel att arbeta enligt din skicklighet) av den bit av stammen som förblir förankrad i marken.

Advertisement

Det finns verkligen tusentals idéer, och de är så mycket mer ovanliga än andra lösningar. Mer ... magiska!

Om idén att göra konst med en svetsmaskin alltid har fascinerat dig, finns det många små projekt du kan börja med. Hästskor, till exempel, är verkligen ett mångsidigt material.

En föremålshållare eller pennhållare gjord av gamla nycklar: en verkligt konstnärlig form av återvinning.

Det finns också butiker som säljer komponenter av alla former i smidesjärn: du kan hitta en i närheten, designa en skylt eller dekoration som du skulle vilja hänga någonstans och sedan gå dit för att hitta allt du behöver.

Advertisement

På stranden får du inte plocka sand, snäckor eller trä, men visst kan du samla glasbitar som bearbetats av vågorna. Med svetsmaskiner designade speciellt för smycken eller annat precisionsarbete kan du bädda in dem i personliga smycken.

Om du å andra sidan är fascinerad av tanken på att bevara blommor och göra juveler av dem, måste du använda harts.

Advertisement

Varje år tappar djur som t.ex rådjur sina horn, som faller och blir liggandes kvar på marken i skogen. De är perfekta för rustika dekorationer av många olika slag, även som upphängningsbara förvarare eller klädhängare.

Titta vilken vacker komposition med blommor och lyktor.

Advertisement

Eller dessa verkligt originella ljusstakar.

Har du en trädgård? Att skapa fågelholkar är ett naturligt sätt att erbjuda dem skydd och främja biologisk mångfald, och det finns så många modeller du kan försöka skapa, även roliga som den här falska säkerhetskameran.

Advertisement

Vill du skapa ett fyfat mitt i trädgården? För en rudimentär sådan räcker det med bara stenar.

Vad ska ditt nästa gör-det-själv-projekt bli?

Advertisement