Bordsdekorationer med kottar: du kan kombinera dem med varandra och med många andra olika föremål!

av Hilda Maria Morgan

01 Oktober 2021

Bordsdekorationer med kottar: du kan kombinera dem med varandra och med många andra olika föremål!
Advertisement

Från tallar till granar och därtill en myriad av andra växter och buskar: det finns många arter som producerar kottar, som kan ha en mängd olika former, färger och storlekar. De är växternas reproduktionsorgan, och det är inte ovanligt att hitta dem på marken vid trädens rötter. Att samla in några, eventuellt från olika växter, innebär emellertid också att göra ett litet dyrbart byte för att dekorera huset.

Det är faktiskt enkelt att använda dem först för att skapa naturliga dekorationer, även om det i de flesta fall är bra att borsta eller tvätta dem för att ta bort jord eller kåda. Ta en titt på några idéer för att få dem att bli medelpunkterna i förtrollande bordsdekorationer.

Advertisement

Tallkottar nerstuckna i vaser, med ljusslingor och sedan överst dekorerade med stora vita blommor: rosor, hortensior, dahlior, pioner... Varje säsong kommer att ha sin centralfigur.

Advertisement

De är också mycket vackra placerade inuti en stor vit keramikkanna eller blomkruka, men det vore bäst att välja olika former och storlekar för att få det att se mer balanserat och intressant ut.

Att ha en av de där smala och långa trälådorna är alltid användbart för att skapa bordsdekorationer som passar alla årstider eller tillfällen. Till hösten skulle du till exempel kunna fylla dem med kottar, löv och prydnadspumpor: en explosion av färger som ger smak av naturen som omger oss.

Om du när du går i en park, i trädgården eller i skogen upptäcker några fallna kvistar, med de färgglada bladen fortfarande väl fästa vid dem, skulle du kunna samla in dem för att skapa en komposition som denna, med kottar som bas att ordna kvistarna bland, så att de förblir stabilt stående.

Om du har några ljus i höstens varma färger, räcker endast detta - placerade på sina ljushållare - och sedan en bricka att ställa dem på, omgivna vid foten av kottar och andra föremål du vill lägga till.

Advertisement

Som om det vore rosetten i mitten av det långa jutebandet: lyktan omgiven av kottar står precis i mitten, det är en riktigt enkel men effektfull idé!

En annan enkel men trevlig idé för att använda långa och smala trälådor: för en futtig kostnad skapas en mycket trevlig effekt.

Advertisement

Efter att ha rengjort och torkat dem noggrant är kottarna väldigt lätta att måla i vilken färg som helst, och på det sättet även om du använder många av samma typ får du en varierad och rolig komposition.

Du väljer färgpaletten med vilken du vill måla dem, och de skulle kunna vara söta i många olika typer av korgar.

Hur skulle du vilja använda kottar för att dekorera hemmet?

Advertisement