De bästa idéerna för att dekorera ramar med snäckor: låt dig inspireras

av Hilda Maria Morgan

02 September 2021

De bästa idéerna för att dekorera ramar med snäckor: låt dig inspireras
Advertisement

Snäckor är bland de vackraste symbolerna för havet: att se dem får en omedelbart att tänka på stranden, och de är bland de mest använda elementen för att dekorera i nautisk stil, särskilt i hus som ligger i badorter. De har en charm som fortsätter att fängsla oavsett åldrar, även om det inte är möjligt att fånga dem från deras naturliga livsmiljö på många platser i världen. En oskyldig gest som att samla snäckor i olika former, även om de har strandat och är fria från djur inuti, har faktiskt oavsett påverkan på miljön eftersom de tjänar till att berika det marina ekosystemet, särskilt med kalciumkarbonat vilket de är sammansatta av.

Därför skulle det vara bättre att köpa dem i pålitliga butiker (och aldrig samla eller köpa snäckor som skulle kunna återgå till att vara ett hem för något djur), eller eventuellt välja låtsassnäckor, som också har fördelen att de inte missfärgas med tiden. Om du tycker om dekorationer med dessa naturmaterial, är även låtsassnäckorna mycket lämpliga, och nedan hittar du olika idéer för att använda dem som dekoration av fotoramar eller speglar.

Advertisement
MunasArts/Etsy

MunasArts/Etsy

Om de har olika former kan du kombinera dem som du vill, även på ett icke-symmetriskt sätt, för att fylla alla utrymmen som en reliefdekoration. Det är perfekt för intetsägande ramar, som vi inte har något emot att täcka.

Advertisement
boisflottecoquillage/Etsy

boisflottecoquillage/Etsy

En dekorativ, liten spegel, med en handgjord träram och enkla linjer av fastklistrade snäckor i små storlekar.

CorksandShells

CorksandShells

Idén att lägga till pärlor, i kanske två eller flera storlekar, är väldigt söt. Ibland ser man också skapelser som lägger till föremål täckta med strass, till exempel gamla broscher eller knappar.

MunasArts/Etsy

MunasArts/Etsy

Några små pärlor bland många vita snäckor av olika typer och former: sammantaget är det delikat och elegant.

Sladesfish/Etsy

Sladesfish/Etsy

Om du istället har snäckskal av samma typ med liknande färgtoner är det trevligt att få dem att sticka ut mot en vit, vanlig ram.

Advertisement
SunnyShellsNL/Etsy

SunnyShellsNL/Etsy

Trä målat i ljusblått med en finish som gör att ytan ser sliten ut och ett sympatiskt nät där snäckorna verkar ha fastnat: enkelt men väldigt sött.

SeashellsWorldStore/Etsy

SeashellsWorldStore/Etsy

Den här spelar istället på det svarta och vita, med olika former och de flesta (större) snäckorna är koncentrerade i den nedre delen, på en ljus träbakgrund med mycket enkla linjer.

Hur skulle du vilja dekorera ramar och speglar med snäckskal?

Advertisement