Vill du förbättra ditt hem utan att spendera för mycket pengar? Prova dessa knep

av Hanna

06 April 2021

Vill du förbättra ditt hem utan att spendera för mycket pengar? Prova dessa knep
Advertisement

När du vill förbättra stilen i ditt hem, kanske för att du funderar på att sälja eller hyra ut det, eller helt enkelt för att göra det bekvämare, behöver du inte nödvändigtvis lägga pengar på krävande och dyra restaureringsarbeten. Bara ett par förbättringar här och där kan göra mycket för att ge intryck av att huset är modernare och väl omhändertaget.

Från att ändra färgen på vissa möbler till att byta ut små detaljer eller fundera på att förnya utsidan på huset för att göra det omedelbart mer inbjudande, det finns flera knep att genomföra utan överdrivna kostnader.

Pinterest

Pinterest

Ingången är alltid husets visitkort: Om entrédörren förtjänar en liten renovering, börja med att rengöra och måla om. En färg som alltid ser sober och elegant ut är mörkgrå, som dessutom motstår tidens tecken bättre än andra färger som är ljusare eller mer livliga.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Proceduren att måla om möbler utan att lägga till eller ta bort lister är den som gör att du kan revolutionera stilen i alla rum. Och det verkar som att göra ett bra intryck med köket är viktigare än andra rum i huset.

Pinterest

Pinterest

Om du har bytt färg på möblerna, kanske till och med när det inte fanns något behov och i alla fall tror att en förbättring skulle kunna göras, ta en titt på handtagen och knopparna (även på dörrarna): polera de som verkar skadade och överväg eventuellt att ersätta dem med modernare modeller eller med en mer attraktiv och bekväm design.

Pinterest

Pinterest

Om det finns plats i trädgården, balkongen eller under en veranda, lägg till sittplatser eller bord med stolar: de ger genast ett välkomnande intryck och gör att alla utomhusmiljöer verkar rymligare.

Pinterest

Pinterest

Kontrollera också eluttagen: strömavbrytare är bland de saker som vi aldrig oroar oss för, och inte bryr oss om ifall de inte är i gott skick eller till och med inte installerats noggrant igen efter ett tekniskt ingripande. Rengör dem, dekorera dem eller byt ut dem: på marknaden finns det många moderna och bekväma modeller, kanske bör du till och med tänka på olika typer av uttag, inklusive USB.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Att lägga till lister är ett säkert sätt att göra anonyma möbler mer intressanta, och det fungerar också med dörrar och fönster mitt på tomma väggar.

Pinterest

Pinterest

Fasaden - men också hela utsidan - av huset förtjänar lika mycket uppmärksamhet som interiören: från att kontrollera tillståndet av rännor och puts eller färg, till att städa upp och göra det kringliggande utrymmet trevligare med några väl utvalda växter, det finns många sätt att ingripa.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

En trend som verkar vara mycket framgångsrik i fastighetsmarknadens värld är att lägga till inbygda garderober i alla möjliga rum: inte bara i sovrum, utan även på ett kontor eller kanske vid ingången för att få plats med kläder och andra typer av linne (filtar, kuddar, med mera) som kan komma till nytta. Och med tanke på en försäljning visar rum som är utrustat med dessa utrymmen att det som används som kontor är redo att förvandlas till ett extra sovrum om det behövs. 

Pinterest

Pinterest

Svävande hyllor: För att undvika intryck av oordning, lägg till hyllor på väggarna för att förvara föremål, och hyllor som verkar sväva är de mest populära.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Om det finns gamla golv som du inte kan byta, försök att måla om dem eller täcka dem med speciella självhäftande filmer: det kan göra att rummet ser modernare och fräschare ut direkt.

Pinterest

Pinterest

Även kranarna kan förbättras med bara lite färg: om de i själva verket har en modell som du tröttnat på, eller en väldigt opersonlig design, kanske att ändra färgen till en trendigare färg får den att se mycket trevligare ut (mörkgråa och svarta nyanser, både matt eller blank, ser ut att vara favoritval).

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Stör du dig på ett par strömbrytare eller elektriska paneler i mitten av en tom vägg, det vill säga, estetiskt otrevliga föremål som du inte alltid behöver ha till hands? Täck dem med ett system som är lätt att flytta, till exempel en tavla eller dörrar gjorda för just det utrymmet.

Redo att förnya stilen i ditt hem?

Advertisement