Inred naturligt med trä med dessa 12 idéer och skapa möbler med fantastisk design

av Hanna

23 April 2021

Inred naturligt med trä med dessa 12 idéer och skapa möbler med fantastisk design
Advertisement

Även om de allra flesta möbler i våra hem är gjorda av trä, är de ofta resultatet av plankor som hyvlats och sätts ihop för att skapa strukturer som skiljer sig åt i storlek och finish. Att istället utnyttja formen på några bitar råved eller återvunna element som gamla stolpar och ge dem en ny funktion, vilket förvandlar dem till objekt med en raffinerad design, är ett sätt att inreda med originalitet.

På detta sätt föds inredningselement som inte bara anpassar till den rustika stilen utan också till miljöer inredda med en modern eller till och med minimalistisk stil. Bli inspirerad av idéerna nedan.

peakpx.com

peakpx.com

Ett soffbord med en mycket essentiell och elegant design, perfekt i minimalistiska miljöer.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Ett fantastiskt tvättställ för bänkskiva har erhållits från en enda träbit: det är ett säkert sätt att garantera en oöverträffad möbel.

needpix.com

needpix.com

Fyra delar av en gammal trästolpe med en fyrkantig sektion utgör grunden för en enkel glasskiva, även den fyrkantig: det är en enkel men imponerande modell som inte skulle komma i konflikt i ett modernt vardagsrum eller ens i ett med lite mer rustik stil.

Pinterest

Pinterest

Med gamla träbalkar kan du också skapa en riktigt rustik ljuskrona som den här, stödd av tunga kedjor. Det skulle se bra ut i tavernor och källare.

Pinterest

Pinterest

Gamla återvunna träbjälkar blir fantastiska golv- eller bordslampor med en mer förfinad bas och en lampskärm med enkla och moderna linjer.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Skulle det inte vara kul att ha ett sådant föremål att använda som konsol, bänk eller möbel för att visa upp växter? En klädnypa extralarge skulle verkligen vara ett minnesvärt tillskott i alla heminredningar.

Pinterest

Pinterest

En annan mycket originell idé: en träskiva snidad för att se ut som en kassett, med hårnålsben som passar perfekt till den nostalgiska inspirationen från ljudkassetter!

Advertisement
Pixabay

Pixabay

När vi tänker på möbler gjorda av en enda stor träplatta huggen ur en lång balk kommer vi att tänka på de lyxiga matborden. Men hur är det med en schäslong som den här, som lyckas ge rörelse även till en så stor träbalk?

pxhere.com

pxhere.com

En idé som verkligen är mer överkomlig är designen av en bänk gjord av träplankor och metallstöd som den här, perfekt för trädgården eller för en veranda.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

En enkel modell som vanligtvis finns i parker och trädgårdar, men som också skulle passa vid ingången till ett hus, särskilt om det är inrett i lantlig stil. Denna bänk av stockar, lämpligt slipad och polerad, är bekväm och robust och när barken faller av med tiden kommer det fortfarande vara en bit med en oemotståndlig rustik charm.

pxhere.com

pxhere.com

Oregelbundna sektioner av stammar eller stora grenar, med barken borttagen och slipade, och i mitten speglar i olika storlekar: det är en konstnärlig idé för att dekorera en vägg på ett ovanligt och fascinerande sätt.

Advertisement
knd-com.com

knd-com.com

Om du var tvungen att montera en spiraltrappa för att nå vinden, skulle det inte vara bra att ha en sådan här?

Advertisement