Inred köket i lantlig stil och skapa en välkomnande miljö med en tidlös charm

av Hanna

10 April 2021

Inred köket i lantlig stil och skapa en välkomnande miljö med en tidlös charm
Advertisement

Ett kök i lantlig stil ser det härliga i naturliga material och föremål som bär tidens tecken och kombineras sedan med många olika eklektiska val för att anpassa rummet som är lite av hjärtat i huset som du föredrar. Denna typ av möbler ger därmed liv till en välkomnande och varm plats, som får dig att tänka på rytmerna som naturen sätter, utan att någonsin offra på komforten av det moderna livet.

Trä, sten, tillbehör i naturfiber, varma lampor skapar en miljö där alla sedan kan lägga till personliga detaljer för att göra det riktigt unikt. Låt dig inspireras av de vackra lantliga köken som listas nedan.

Inred köket i lantlig stil och skapa en välkomnande miljö med en tidlös charm - 1

Vitt och naturligt trä med en lätt vittrad finish: även de nya handgjorda möblerna följer dessa inspirationer. Ännu bättre är det om möblerna är gjorda av gamla delar som klokt återvinns och kombineras.

En annan anmärkningsvärd detalj kan vara idén att stänga skåpet under diskbänken med ett tyg eller spetsdraperi istället för traditionella dörrar.

Advertisement
frenchcountrycottage.net

frenchcountrycottage.net

Det stora begreppet "lantlig stil" innehåller många olika undergenrer, till exempel den mycket populära farmhouse, som ibland avfärdar en modernare smak, men alltid kännetecknas av diskbänkar som anges som "apron sink" (som vi skulle kunna tolka som "förkläde ", dvs med en sida av diskhon öppen mot resten av köket).

junkchiccottage.com

junkchiccottage.com

Att sätta in en svart griffeltavla är alltid en perfekt idé för att dekorera ett lantligt kök, vilket också är användbart för att skriva ner inköpslistor eller kanske till och med något meddelande att lämna till resten av familjen. Eller så kan det bli duken att rita på eller skriva allt möjligt för att regelbundet dekorera på ett nytt sätt.

Pinterest

Pinterest

Vetrinskåp i glas där du kan visa upp porslinet som används varje dag. Du kanske kan anordna ett hörn som det här, som också är utrustat med praktiska krokar under varje hylla för att hänga koppar eller andra föremål.

beckysfarmhouse.com

beckysfarmhouse.com

Även vissa rostiga metalldetaljer hittar plats i denna typ av kök.

Advertisement
kellyelko.com

kellyelko.com

Den nötta effekten på färgen på återvunna möbler är ett karakteristiskt inslag i den rustika stilen.

Pinterest

Pinterest

Skapa ett skafferi med DIY-hyllor: trä, fästen i smidesjärn för att förvara glasburkar med torra livsmedel och mjöl, vintagevågar (ännu bättre om de fortfarande fungerar!) och kanske några skyltar ovanför skapar ett förtrollande hörn.

Advertisement
knickoftime.net

knickoftime.net

Någonstans på väggarna kan du hänga rustika planteringar, som den här gjord av en gammal metallbehållare.

kellynuttdesign.com

kellynuttdesign.com

En modern och mer oväntad detalj kan vara en ljuskrona i industriell stil som den här, med rep av glödlampor draperade från taket.

Advertisement
thehomeicreate.com

thehomeicreate.com

Ett hörn av modern komfort hittar också utrymme i dessa kök, som det här tillägnad kaffe: moderna maskiner och sedan tillbehör, hyllor och dekorationer med en vintage look.

Pinterest

Pinterest

Om du har turen att dra nytta av sten- eller tegelväggar, lämna dem synliga, eller välj denna typ av väggbeklädnader: titta på dessa tegelstenar med tjock vit stuckatur som integreras väl i den rustika miljön.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Och om det finns plats på väggarna eller ovanpå möbler och hyllor, ha kul och dekorera med skyltar!

Skulle du vilja ha ett lantligt kök?

Advertisement