Svart och vit trappa: 10 inredningsexempel med färgerna som aldrig slutar förvåna oss

av Titti Carlberg

21 April 2024

Vitt eller svart i trappan: 13 inredningstips
Advertisement

Av alla de möjliga färgkombinationer när det gäller inredning, men inte bara, är svart och vitt det mest eviga paret: en verkligt tidlös klassiker som fungerar överallt och alltid, som vet hur det integrerar med vilken inredningsstil som helst. Detta berömda färgpar kan vara svaret du söker för dina trappor, för att låta dem bli stilfulla och värda uppmärksamhet.

Advertisement

1. Svart på både trappstegen och ledstången, med vitt fält

remodelaholic.com

Om vitt är den dominerande färgen på trappan eller kan bli, skapa då en kontrast som hoppar över formerna genom att kombinera nyansen med svart. Den mörka färgen fungerar bra på gångytan, det område som snabbast blir smutsigt som trappstegen och ledstången. Allt annat lämnas vitt.

Advertisement

2. All black trappa, men med en ljus omgivning

yellowbrickhome.com

Om trappan leder längs en klar och upplyst miljö kommer du att finna vitt som lyser upp den, och trappstegen kan vara i vågat helsvart: det faktum att trappan är helt upplyst undviker risken för feltramp vid en felräkning av stegen. Och det estetiska resultatet är fantastiskt.

3. Svartvita linjer på trappmattan

@edwardian_vignette/Instagram

Låt oss säga att trappstegen är svarta, inklusive räcket: även om väggen är vit kan du skapa lite rörelse på ett grafiskt plangenom att lägga till en löpare: den med tunna svartvita ränder är perfekt.

4. Löparen blir stjärnan

carpetright.co.uk

Här ser vi dock ett exempel på en löpare med återkommande geometriska mönster på vit bakgrund, som väldigt stilfullt, om än iögonfallande, pryder alla trappsteg i en vit trappa. Resten av de grå väggarna är ett perfekt komplement.

5. Ingen rädsla för att blanda dekorativa motiv

Amtico, flooringsupplycentre.co.uk

Om allt i synfältet visas i svart och vitt, kan du också blanda pattern, det vill säga olika dekorativa motiv. Överdriv bara inte så mycket att det förvirrar ögonen utan roa dig med att göra allt mindre uppenbart.

Advertisement

6. Låt oss använda klistermärken

Bleucoin/Etsy

Trappan är vit och trappstegen skyddas av trä, så var ska vi ha det svarta? Framtill på trappstegen! Och för detta behöver man bara vinylklistermärken, som man också kan ha på vartannat trappsteg.

7. En design på hela trappan

aliexpress.com

Du kan annars välja stickers som tillsammans skapar en enda design som löper längs hela trappan. En väldigt vacker effekt sedd nerifrån!

Advertisement

8. Ränder

fschumacher.eu

När vi tänker på att inreda i svart och vitt är kanske det första mönstret du tänker på det mest klassiska: tvåfärgade ränder. Ja, din trappa kanske saknar stora synliga ränder på väggen!

9. Abstrakta pennstreck

@mygrandparentschair/Instagram

En annan sorts tapet eller DIY-målning att överväga för att dekorara trappans vägg är en som är gjord på många svarta penseldrag på en vit bakgrund, alla olika men arrangerade i vertikala rader, utan perfekt symmetri!

Advertisement

10. Svart och vitt markerat av konst

onekindesign.com

En bred trappa i svart och vitt mellan helvita väggar: för att förhindra att de stora vita ytorna förblir för tråkiga, kan man dekorera dem med ramar. De kommer att vara perfekta för fotografier, tryck, illustrationer... Allt i svart och vitt!

Skulle du gilla en trappa black & white?

Advertisement