IKEA SVENSHULT: inred med stil genom att förlita dig på linjen av supermångsidiga hyllor

av Titti Carlberg

04 April 2024

IKEA SVENSHULT: inred med stil genom att förlita dig på linjen av supermångsidiga hyllor
Advertisement

En enkel modell som kommer till liv på många olika sätt i inredningen i ditt hem: detta är filosofin bakom alla IKEAs möbler och tillbehör, och med SVENSHULTs metallhyllor, väldigt populär hos köpare över hela världen, är det lätt att låta fantasin flöda vilt. Men om du behöver hjälp med att föreställa dig några mindre omedelbara användningsområden för dessa hyllor kan du ta en titt nedan.

Advertisement

Med SVENSHULT är det enkelt att kombinera och skapa nya former

Med SVENSHULT är det enkelt att kombinera och skapa nya former

@in.the.green.house/Instagram

Den starka sidan med SVENSHULTs hyllor är att det inte finns någon fördefinierad position att montera dem i: vi bestämmer själv. De kan kombineras precis som man vill för att skapa nya former. Så, som vi ser i detta Instagram-inlägg, om vi lägger dem i sekvens, som för att bilda en trappa, får vi en hylla som till och med skapar fyrkantiga nischer.

Advertisement
IKEA

IKEA

Och det är på IKEAS officiella webbplats som vi också ser versionen utrustad med en modulär trähylla. Fyra delar arrangerade på väggen i ett kors. Här har man fått en bokhylla i en behaglig form, som även ger plats för olika föremål som vi vill ställa i den.

Hyllan som fungerar som ett nattduksbord

Hyllan som fungerar som ett nattduksbord

IKEA

Vi stannar kvar vid IKEAs förslag: versionen med en hylla, som nämns ovan, är också perfekt för att bli ett upphängt minisängbord, det vill säga fäst på väggen utan att det rör golvet - vilket gör det bekvämare att städa och framför allt spara utrymme. Utan att ge avkall på bekväma stödpunkter bredvid sängen, mycket bättre än ett par enkla hyllor, eller hur?

Dessutom, eftersom dessa strukturer ofta är gjorda med metallnät, kan vi alltid överväga att hänga krokar och andra saker på nätet!

Kaffehörna

Kaffehörna

@makingluxhome/Instagram

Drömmer du om ett hörn för en kaffepaus, eller kanske en tepaus, under dagen? Kanske en kompakt station speciellt skapad på hemmakontoret? Det kanske inte finns någon plats för en speciell möbel men du kan nog hitta den på en vägg för två av dessa metallhyllor. De är tillräckligt robusta för att rymma allt du behöver för att ta en kopp på språng.

Belysningssystem ovanför sängen

Belysningssystem ovanför sängen

@ grimsmogram/Instagram

Låt oss säga att du har ett verkligt minimalt sovrum, med en säng utan gavel: var ska du fästa sänglamporna om du inte vill fästa dem direkt i väggen? Du kan härma denna idé genom att skapa en enda SVENHULTS-hylla, både till en bekväm hylla och ett stöd att fästa de riktade lamporna på.

Advertisement

Gör plats för dina växter

Gör plats för dina växter

@johntheschreiner/Instagram

Andra fördelar med dessa hyllor: med tanke på att de är i metall, såväl som nät, är de perfekta för att ställa krukväxterna på, eftersom det alltid finns en risk att de läcker ut lite vatten som smutsar ned golvet. Så om du har några små till medelstora blomkrukor lite här och där, kan du samla ihop dem och skapa en hängande trädgård inomhus.

 

@zierundzeugs/Instagram

@zierundzeugs/Instagram

Samma sak fungerar bra även utomhus: man bör dock vara försiktig med att utsätta dessa hyllor för väder och vind, men kanske på en skyddad plats i trädgården eller balkongen kan de bli den noggrant designade hyllan som saknades, bättre än de som vanligtvis används i dessa fall.

Advertisement

Lekplats för katten

Lekplats för katten

thesorrygirls.com

Alla som har katter vet att möbler och hyllor inte är något annat än deras lekplats: de vandrar runt på dem som om de vore en äventyrsbana helt för sig själva, så varför inte göra katten nöjd? Fäst några kuddar med band eller något annat till metallnätet så får katten en upphängd bädd på väggen. Perfekt för att alltid ha kontroll över sin domän!

Har du redan hittat några sätt att använda SVENSHULT-hyllor på?

Advertisement