Kreativ återvinning av pastakartonger: 5 intressanta projekt för att ge dem nytt liv

av Titti Carlberg

16 April 2024

Kreativ återvinning av pastapaket
Advertisement

Kreativ återvinning är en metod som innebär att du inte bara kan spara på dina köp utan också ge ditt liv en vändning mot hållbarhet och respekt för miljön.

Speciellt pastapaket kan enkelt förvandlas från avfall till resurser med enkla DIY och kreativa ätervinnings-projekt som innebär en ny användning av dem med en ny funktion: kartonger för att frakta begagnade kläder, organisatörer och behållare. Men även dekorationer som alltid är ett viktigt inslag i ens hem och nedan visar vi 5 intressanta projekt med återvinning.

Advertisement

1. Frakt av begagnade kläder

en kvinna visar en pastaförpackning

Barilla/YouTube

Köp och försäljning av begagnade kläder och föremål är en av de nuvarande trenderna, användbar men inte bara för att spara pengar, utan också för att hjälpa miljön genom att hitta ett nytt liv för gamla föremål istället för att slänga dem. När man säljer begagnade kläder är det dock inte alltid lätt att hitta lådor i rätt storlek för frakt: pastapaket kan dock få ett nytt liv för detta ändamål.

Vik noga ner plaggen i pastapaketet, fäst fraktetiketten och skicka iväg paketet.

Advertisement

2. Pennställ

Pennställ med avdelare

Pinterest

Förvandla dina pastaförpackningar till praktiska pennställ genom att enkelt klippa och färglägga dem: du kan forma paketet efter dina specifika behov, kombinera flera förpackningar tillsammans vid behov, skapa ett pennställ med avdelare. En kartong spagetti kan däremot enkelt förvandlas till ett pennfodral för att alltid bära dina pennor med dig.

3. Ljuspunkter

kartonger fyllda med batteridrivna lampor

jsorelleblog.com

Skapa söta och originella ljuspunkter för ditt vardagsrum, arbetsrum eller barnkammaren: detta enkla kreativa återvinningsprojekt kan också utföras av barn och gör att du kan skapa fantastiska perdonliga presentidéer. Välj pastapaket med plastfönster eller skapa själv ett fönster genom att skära i kartongen. Dekorera efter egna idéer och sätt en serie lampor i din box sen är din perfekta ljuspunkt klar.

4. Skrämmande monster

färgglada dockor gjorda av kartong

diys.com

Förvandla dina pastaförpackningar till söta och roliga monsterdockor: barnen kommer att ha roligt redan innan de börjar leka med dem, genom att hjälpa dig med att lägga till färgade ark, kartonger, tyger och annat återvunnet material. Släpp lös fantasin genom att välja många olika figurer att leka med.

 

5. Väskor

en väska bredvid en pastaförpackning

keepcalmandcrafton.blogspot.com

Tänk om dina pastaförpackningar istället förvandlas till praktiska väskor? För att handla mat, shopping eller vardagsliv, det är bara att klippa i dina kartonger och ge dem den form du föredrar för att skapa fantastiska och praktiska väskor som kommer följa dig i din vardag. Det finns många olika projekt att skapa genom att enklet limma ihop de olika bitarna eller genom att reducera en förpackning till remsor som du kan fläta ihop till band.

Vilka kreativa projekt har du i åtanke för pastaförpackningar?

 

Advertisement