10 oemotståndliga idéer för att dekorera trädgården med gör-det-själv-projekt

av Hilda Maria Morgan

23 Augusti 2023

10 oemotståndliga idéer för att dekorera trädgården med gör-det-själv-projekt
Advertisement

Allt du behöver är rätt idé, så kan vilket hörn av trädgården som helst, även de mest försummade och intetsägande, bli förtrollande. Den typen av transformation blir desto mer oemotståndlig om det är genomförbart med små kostnader – och det är vanligtvis möjligt med rätt gör-det-själv-projekt.

En baldakin för att skapa en matplats även där det inte finns alltför mycket utrymme, baser för parasoll eller stolpar som stödjer ljusslingor och promenadgångar, en eldstad för en rolig kväll med vännerna... Ta en titt på idéerna nedan.

Advertisement

En pergola nära en vägg i huset kan göra underverk för att skapa ett skyddat och intimt utrymme som sedan kan dekoreras med ljus och ljusslingor!

Advertisement

Du kan använda plastmaterial till taket, men också välja tyger och skapa ett romantiskt hörn.

christmaslightsetc.com

christmaslightsetc.com

Om du gillar idén med ett tak med ljusslingor som hänger ovanför, kan du skapa det genom att dra glödlampsslingor. Och om det inte finns två väggar, eller träd, för att ge stöd, kan de nödvändiga pelarna skapas med planteringskärl och stolpar, de kommer dessutom att bli dekorativa element.

Planteringskärl kan också vara den perfekta basen för ett parasoll, det blir mycket finare än en vanlig bas.

Inte bara asfalt och betong: även om fantastiska projekt kan skapas med dem också, så ger användning av sten och småsten alltid en oemotståndlig charm när det kommer till trädgårdsstigar.

Advertisement

En eldstad är ett bra komplement till alla trädgårdar och ger trädgården ett gemytligt intryck. Och du kan enkelt bygga dem med kantstenar också!

Om du gillar idén med en fast bänk eller soffa i trädgården, varför inte överväga att skapa en upphöjd träplattform, liten eller gigantisk, runt en stam för att dra fördel av den naturliga skuggan och alltid ha någonstans att sitta på?

Advertisement

Om du har tröttnat på den kala och anonyma gränsväggen skulle du kunna överväga att återuppliva den med väggmålningar gjorda av mossa! Om de är tillräckligt i skuggan kan du odla den på bara några få steg.

Nästa gång du drar bort klätterväxter från en häck eller gallrar ut några buskar eller träd, varför inte använda de överblivna grenarna till några fascinerande naturliga skulpturer?

Advertisement

En hängmatta kan alltid få plats i trädgården, och om det inte finns två träd så kan du placera rejäla stolpar i marken!

Är du redo att göra din trädgård oemotståndlig?

Advertisement