Överraska dina gäster med fantastiskt dekorerade bord i sommarens alla färger

av Hilda Maria Morgan

30 Maj 2023

Överraska dina gäster med fantastiskt dekorerade bord i sommarens alla färger
Advertisement

Det är trevligt att äta tillsammans för att fira en viktig högtid, men det är ännu bättre om det också är rätt atmosfär i huset, och det skapas med känsla för detaljer. Inte bara mat och musik utan även  hur bordet dekoreras bidrar till att ge en viss känsla till dagen eller kvällen och det är trevligt att hämta inspiration från den aktuella säsongen.

sommaren kan därför färgglada blommor och frukter, och alla element som antyder havet eller exotiska och sorglösa atmosfärer, vara detaljer att uppmärksamma. Med detta sagt bör man inte överdriva, ibland räcker väldigt lite för att duka på ett sensationellt sätt och förvåna gästerna. Låt dig inspireras av idéerna nedan.

Advertisement
beachblissliving.com

beachblissliving.com

Sand, låtsaskoraller och snäckor: allt du behöver är en tillräckligt stor behållare och ett ljus och du kommer att få en avundsvärd bordsdekoration.

Advertisement
camillestyles.com

camillestyles.com

En löpare i nyanser av blått och vitt som får dig att tänka på havet och himlen, de oändliga horisonterna som vi betraktar vid havet och i bergen, och som kommer att vara den perfekta bakgrunden för en färgstark komposition som bara måste fotograferas.

thepartysociety.blogspot.com

thepartysociety.blogspot.com

Idén att skapa en bädd av eukalyptusblad är underbar: med sin silverfärgade ton skapar de en idealisk scen för frukt och blommor i livfulla färger.

blog.justfab.com

blog.justfab.com

Välj en iögonfallande säsongsblomma, kanske dahlior eller hortensior, och placera den helt enkelt på lite sand i en ljushållare. Nästan inget annat behövs!

theknot.com

theknot.com

Om du har möjlighet att använda en glasklocka skulle du kunna placera växter eller blomsterarrangemang vid basen (kanske med en matta av mossa) så blir de förtrollande att se på.

Advertisement

Väldigt enkelt men effektfullt: ananas (som kanske sedan blir en efterrätt efter måltiden!) och palmblad. Det skriker verkligen sommar!

Lika enkelt och effektfullt är det att använda citroner och blommor!

Advertisement

Tårtställ kan bli scenen för blommor och blad för säsongens bordsdekoration.

Färgade pappersskivor som om de vore enorma konfetti istället för en löpare på en ljus duk: välj de lämpligaste nyanserna!

Advertisement

Om du skapar små girlanger av grenar och blommor kan du använda dem som bas eller som prydnad på kanten av glasen som är ljushållare.

En flaska, lim, glitter: redo att fyllas med dina favoritblommor!

Vilken idé gillar du bäst?

Advertisement