Ta med havet till ditt hem: 10 fantasifulla idéer för att skapa en strandhörna i din trädgård

av Hilda Maria Morgan

29 April 2023

Ta med havet till ditt hem: 10 fantasifulla idéer för att skapa en strandhörna i din trädgård
Advertisement

Den gyllene sanden, ett parasoll, en solsäng att koppla av på. Sedan musik, eller böcker, eller spel att spela i sällskap: grunden för att njuta av tiden på en strand är mer eller mindre densamma för alla, och sedan anpassar alla dem efter sina egna behov. Bara genom att tänka på detta väcks, för alla havsälskare, idén om avkoppling och fred. Men varför vänta på att gå till stranden för att uppleva denna atmosfär? Om du har lite utrymme i trädgården, kanske du skulle kunna överväga att skapa ditt eget hörn av en strand där!

Det handlar egentligen om att förbereda en del av trädgården för att täckas med sand, och sedan inreda därefter. Det kommer att vara en avkopplingsplats för vuxna, men det kan också vara drömlekplats, men privat, för barn. Kolla in idéerna nedan.

Advertisement

En träsoffa, ljusslingor och ett soffbord: det krävs inte mycket för att skapa ett vardagsrum där man kan tillbringa oförglömliga sommarkvällar och frammana strandens unika atmosfär.

Advertisement

Och med utrymme och fantasi skulle man kunna tänka sig att göra lite sandscapning, eller designa ett helt område av trädgården ("landscaping", på engelska) och täcka det hela med sand men med vissa kriterier. Man kan använda sig till exempel av växter, stenbårder med mera.

Även rep och ljust trä som det som slitits av havet (till staket med mera), och småsten (stränder är inte bara gjorda av sand, eller hur?), kan skapa rätt scenario. Och att kunna sätta in ett träskjul som ser ut som en strandstuga...

De kan också ses som "sandlådor för vuxna" att vara i, istället för som en lekplats för barn, med sittplatser och kanske till och med eldstad.

Ofta är de i själva verket just de idealiska områdena att utse som en punkt för avkoppling med vänner och släktingar på besök, där man kan samlas runt en eld även på kvällen.

Advertisement

Båtskrov kan också användas för att dekorera, och man kan till och med belysa dem på natten.

Parasoll eller segel? Även dessa områden kommer att behöva skyddas från den hetaste sommarsolen, och valet är upp till dig!

Advertisement

Och självklart kan ditt sandområde i trädgården även användas av de små!

Faktum är att barn från hela världen alltid älskat att leka i sand, ensamma eller ännu hellre i sällskap!

Advertisement

Det finns verkligen tusen idéer för att skapa en sandlåda som skulle göra barnen glada, och som kan pryda din trädgård på ett roligt och kreativt sätt.

Skulle du vilja ta med lite hav till trädgården?

Advertisement